100528creative01.jpg
Ida Östensson, Crossing Borders och Joel Nordin, Dohi Sweden, fann varandra under Umeå Creatives speed-dating.

Cinnober vinner storaffär i Australien

Cinnober vinner ytterligare ett prestigefullt teknikprojekt. Börsen i Sydney flyttar över all aktie- och derivathandel till Cinnobers svenskutvecklad plattform.

São Paulo, London, Dubai, Johannesburg, Bangkok, Hong Kong och nu Sidney. Antalet internationella börser och finansiella marknadsplatser som köper in svenska Cinnobers system växer. Nu senast är det den australiensiska börsen ASX, en av världens tio största marknadsplatser, som har valt
Cinnober
som leverantör av ett nytt tradingsystem.

– Att vi i stenhård konkurrens fått detta förtroende av ASX, är ett fantastiskt bevis på att vår tradinglösning bättre och snabbare kan tillgodose kundens behov, både när det gäller funktionalitet och kvalitet, säger Veronica Augustsson, vd på Cinnober. Det innebär också att vi nu får möjlighet att genomföra ytterligare ett prestigefullt teknikprojekt tillsammans med en av de främsta börsaktörerna i världen.

Affären innebär att Cinnobers teknologi ersätter börsens två befintliga aktie- och derivatsystem med en gemensam lösning, för att hantera samtliga handlade tillgångsklasser och en mängd olika valutor.

ASX satsar på den svenskutvecklade teknologin för dess flexibilitet, skalbarhet och inbyggda funktionsrikedom, samtidigt som den anses bidra med kostnadseffektivitet och förkortade ledtider vid införandet av framtida produkter och tjänster.

Om Cinnober

Cinnober har kontor i Stockholm, Umeå och London och är en oberoende, världsledande leverantör av finansiell teknologi till framför allt börser och clearinghus. Kundlistan består av stora globala aktörer med extrema krav på pålitlighet och prestanda och innehåller namn som BM&FBOVESPA, Deutsche Börse, Dubai Gold & Commodities Exchange, Euronext, Johannesburg Stock Exchange, London Metal Exchange, LME Clear och Stock Exchange of Thailand. Sedan 2014 är Cinnober noterat på First North i Stockholm.