Veronica Augustsson
Veronica Augustsson, vd för Cinnober är utnämnd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor bland börs-vd:ar.

Cinnobers vd en av Sveriges mäktigaste

Cinnobers vd Veronica Augustsson har utnämnts till en av Sveriges mäktigaste kvinnor i ledningen för ett börsbolag.

Veronica Augustsson ”leder programvarubolaget med en världsledande position inom finansiella IT-system och säkerhetskrav som är jämförbara med dem hos ett kärnkraftverk”, skriver Veckans affärer i sin motivering till att ranka Augustsson som den åttonde mäktigaste kvinnan bland svenska börs-vd:ar. Cinnober som hon leder är världsledande inom finansiella system för aktiebörser och clearinghus.

– Jämställdhet är något som behövs inte bara i affärsvärlden utan även i teknikbranschen. Kan jag bidra till det så är det både viktigt och roligt, kommenterar Veronica Augustsson utnämningen.

– Mångfald ger oss som företag stor konkurrenskraft. Mångfald, vare sig det handlar om kön, etnicitet eller ålder, ger bättre resultat och ökad innovation, fortsätter Veronica Augustsson.

Cinnober har huvudkontor i Stockholm med drygt 200 anställda och även ett utvecklingskontor i Umeå där ett 70-tal medarbetare finns. Inom bolaget finns närmare 30 nationaliteter representerade och frågor av mångfaldskaraktär har hög prioritet. Exempelvis uppmuntrar man aktivt unga tjejer att söka utbildningar med teknisk inriktning och har även startat en traineeutbildning i Umeå.