Veronica Augustsson
Cinnobers VD Veronica Augustsson i möte med studenter från Umeå universitet i samband med en konferens med föreningen Datatjej. Från vänster Sofia Papworth, Fanny Linderborg, Malin Jofjärd och Veronica Augustsson. Foto: Mikael Hansson.

Cinnobers VD utsedd till en av Sveriges framtida ledare

Cinnobers VD Veronica Augustsson har utnämnts till en av Sveriges mest framgångsrika unga kvinnliga chefer. Bakom utmärkelsen ”Framtidens kvinnliga ledare 2015” står chefsorganisationen Ledarna, i samarbete med talangpartnern Nova.

Veronica Augustsson, VD för Cinnober med kontor i Stockholm och Umeå, deltog nyligen med en föreläsning under TEDxUmeå. Nu är hon återigen aktuell som en av de 75 kvinnor som kvalificerat sig till listan ”Framtidens kvinnliga ledare 2015”. De inbördes placeringarna kommer att tillkännages vid ett event i Stockholm den 12 maj.

Utmärkelsen, som delas ut för nionde gången, syftar bland annat till att lyfta fram unga framstående kvinnliga chefer som förebilder, belysa vikten av en jämställd chefsmarknad samt tydliggöra behovet av ett modernt ledarskap och av unga kvinnor på ledande befattningar.

Mångfaldsperspektiv

– Det är givetvis hedrande att få ett omnämnande, även om jag tycker det är olyckligt att man 2015 fortfarande behöver göra skillnad på ledare och kvinnliga ledare, kommenterar Veronica Augustsson. Jag ser mig kort och gott som en ledare och jobbar hellre utifrån ett mångfaldsperspektiv, där en talang är en talang och alla medarbetares kvalitéer tas tillvara på bästa sätt. 

Vill underlätta för alla talanger

– Jag rör mig i en framtidsorienterad bransch, där teknikutvecklingen går i ett rasande tempo. Däremot släpar jämställdheten fortfarande efter, även om vi ser allt fler kvinnor på ledande positioner. Från Cinnobers sida jobbar vi därför intensivt med att underlätta för alla talanger att komma in i branschen, och utmärkelser som den här bidrar positivt till att skapa en hälsosam debatt.

Veronica Augustsson har de senaste åren erhållit flera prestigefulla placeringar på svenska och internationella topplistor. Däribland Financial News ”40 under 40 rising stars of trading and technology”, samt Veckans Affärers Sverige-lista över ”Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor”.

Veronica tillträdde som VD för Cinnober 2012, efter att under ett drygt decennium varit verksam på olika positioner inom bolaget. Bland annat som försäljningschef samt inom diverse utvecklingsprojekt för bolagets internationella kunder. Hon har även studerat datavetenskap vid KTH i Stockholm.