Jim Carlsson, vd Clavister.
Jim Carlsson, vd Clavister.

Clavister rustar för att stoppa cyberkriminella

Clavister köper hela PhenixID som utvecklar teknik för säkrare inloggning och identitetshantering på nätet. Clavister har kontor i Örnsköldsvik och Umeå, bland annat.

Nätsäkerhetsföretaget Clavister, med kontor i bland annat Örnsköldsvik och Umeå, förvärvar hela PhenixID, en tillverkare av avancerade cybersäkerhetslösningar, till en summa av 64 miljoner kronor. Tidigare i år inledde Clavister sitt uppköp av PhenixID, något som nu alltså med denna affär innebär att Clavister övertar hela PhenixID med 14 medarbetare.

Köpet möjliggör för både Clavister och PhenixID att stärka sina respektive erbjudanden och bättre möta marknadens ökande efterfrågan på integrerade, säkra inloggnings- och identitetshanteringstjänster, inte minst i samband med att IoT-enheter ger hackare och kriminella en ny anfallsvinkel för att starta storskaliga attacker.

PhenixID kommer även fortsättningsvis utveckla sina styrkor, som en ”Identity & Access Management” enhet inom Clavister-gruppen. De kombinerade lösningarna inom nätverkssäkerhet och verifiering och identifiering kommer att använda delar av både Clavisters och PhenixIDs teknologier.

Förvärvet är villkorat av att en extra bolagsstämma i Clavister godkänner köpet.

Samarbete med Arrow

Samtidigt meddelar Clavister att företaget utökar sitt samarbete med Arrow ECS, en av världens största distributörer inom IT-lösningar för företag, rankad 131 på ”Fortune-500” och med en omsättning på 23 miljarder USD. Samarbetet gäller främst den nordiska marknaden.

Det ökade samarbetet innebär en kraftig satsning inom säkerhetsområdet för såväl Clavisters hårdvarubaserade produkter som Clavisters virtualiserade lösningar. Clavister kommer att vara en del av ”ArrowSphere”, Arrows plattform för molntjänster. En plattform som kopplar ihop ”Service Providers” och återförsäljare på en digital marknadsplats .

– Genom det utökade samarbete med Arrow kommer vi att avsevärt bredda vår kontaktyta mot marknaden och därmed nå ett stort antal nya partners och systemintegratörer. Vi har stora förhoppningar på det utökade samarbetsavtalet, säger Jim Carlsson, vd för Clavister.