Jim Carlsson
Jim Carlsson, VD för Clavister, berättar att Örnsköldsviksföretaget kommer att öppna kontor i Umeå. Foto: Clavister.

Clavister öppnar center i Umeå

Clavister öppnar forsknings- och utvecklingscenter i Umeå. Verksamheten kommer att fokusera på utveckling av säkerhetsteknologi.

Clavister, med huvudkontor i Örnsköldsvik, öppnar ett forsknings- och utvecklingscenter i Umeå i närheten av Umeå universitet.

– Närheten till Umeå universitet gör oss väl positionerade för att locka några av Sveriges mest begåvade tekniker och ingenjörer, så att vi kan fortsätta att leverera säkerhetslösningar som marknaden kräver, både nu och i framtiden, säger Jim Carlsson, VD för Clavister, i ett pressmeddelande.

Utveckling av säkerhetsteknologi

Verksamheten kommer fokusera på vidareutveckling av Clavisters säkerhetsteknologi för att möta marknadens efterfrågan på nästa generations säkerhetslösningar till skydd av mobilnät, smarta städer och lösningar kring “Internet of Things”.

Centret kommer också att inrymma utökade service och support kompetens för att tillgodose behoven hos en växande kund och partnerbas.

Globala partnerskap

Under den senaste 12 månadsperioden har Clavister tecknat en rad nya globala partnerskap. Nyligen annonserades en överenskommelse med Artesyn Embedded Technologies, världsledande inom inbyggda datorlösningar för kommunikation, telekom, broadcast, militär, flyg- och industriautomation. Clavisters virtualiserade säkerhetsprogram kommer att integreras på Artesyns datorhårdvara och förverkliga säkra plattformar för oöverträffad prestanda och kapacitet.

Tidigare i månaden meddelade Clavister att man tecknat ett treårigt licens- och supportavtal värt 1,8 MEUR med Regus, den globala operatören av kontorshotell, för att säkra Regus globala nätinfrastruktur. Regus använt Clavisters brandväggsteknik sedan 2009 för att säkra och prioritera trafiken i sitt nätverk av över 3000 kontorshotell i fler än 100 länder med både fysiska och virtuella brandväggar. Clavisters lösningar ger Regus möjlighet att med global VPN kommunikation säkert administrera och koppla upp sig mot interna applikationer och servrar med säker fjärråtkomst.