Cleaner Growth blir North Sweden Cleantech

Satsningen Cleaner Growth, som stöttar cleantechbolag i norra Sverige, byter namn till North Sweden Cleantech.

– Vi har sett ett behov av en geografisk avsändare för att stärka regionen främst i internationella sammanhang, säger Peter Hedman, projektledare för North Sweden Cleantech.

North Sweden Cleantech arbetar med att stärka och stötta cleantechbolag i norra Sverige. Det ska i förlängningen leda till ökad tillväxt och en högre grad av kommersialisering i bolagen. North Sweden Cleantech vänder sig främst till små och medelstora företag som utvecklar tekniska lösningar för ett mer hållbart samhälle genom minskad klimatpåverkan.

Men plattformen arbetar också för att skapa fler internationella samarbeten inom cleantechområdet, ett område som växer i takt med att frågorna om hållbarhet kommer allt högre upp på världens agenda.

– Vår region ligger i framkant när det gäller cleantech så vi har mycket att erbjuda den globala marknaden i form av kompetens, idéer och erfarenhet. North Sweden Cleantech visar våra internationella intressenter var vi finns och verkar, säger Peter Hedman.

Med i satsningen finns bland andra Uminova Innovation, ABI, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Vakin, Bostaden, Västerbottens läns landsting, Region Västerbotten, Kompetensspridning Umeå, Skellefteå kommun, Umeå kommun, Umeå kommunföretag, Örnsköldsviks kommun och Processum.