Codemill vinner pris
Rickard Lönneborg, vd, och Johanna Björklund, forskningschef, har båda varit med om CodeMills starka tillväxt. Bilden är från Umeågalan 2012 då CodeMill hyllades som Årets avknoppningsföretag.

CodeMill hyllas som ett av Sveriges lyckade företag

CodeMill från Umeå är ett av Sveriges mest lyckade företag med bakgrund i en inkubator. Det menar Almi som publicerar en lista över 29 särskilt lyckade inkubatorföretag.

Almi har samlat landets ledande inkubatorer i programmet BIG Sweden. Sammanlagt startas närmare 500 nya bolag varje år hos dessa. Ur den stora mängd företag som genom åren vuxit fram inom inkubatorerna har nu Almi utsett 29 till särskilt heta.

Almi kallar
listan för BIG 29
och den består av bolag som enligt Almi har särskilt spännande affärsidéer med stor tillväxtkraft på marknaden. Bolagen kommer från hela landet men
CodeMill
är enda företaget från norra Sverige.

– Det är givetvis roligt att bli uppmärksammad och jag hoppas att det kan leda till att fler söker sig till Uminova Innovation och att det skapas ännu fler lyckade företag, säger en glad Rickard Lönneborg, vd för CodeMill.

Under tiden som CodeMill satt i inkubatorn Uminova Innovations lokaler växte företaget från fem anställda till närmare 15. Idag har man flyttat ut till egna lokaler och har vuxit till ett 30-tal anställda.

Text och foto: Mikael Hansson