Henrik Lundgren
Henrik Lundgren är en av fem anställda på Codemill som deltar på mässan NAB 2017 i Las Vegas.

Codemill i starkt sällskap i Las Vegas

I höstas lanserade Codemill sin nya produkt Accurate Player. Nu visas den upp på stor mediemässa i Las Vegas.

I september 2016 lanserade Umeåföretaget Codemill sin första helt egna produkt – videospelaren Accurate Player som gör det enklare för medieföretag och tv-bolag att hantera filmer inför exempelvis nyhetssändningar.

I dagarna visas Accurate Player upp på mässan NAB 2017 i Las Vegas. Med över 103 000 deltagare från 166 länder och mer än 1700 utställare ger mässan stora möjligheter att knyta kontakt med partners och kunder.

Codemill finns på plats med fem anställda och Infotech Umeå fick tag på Henrik Lundgren, försäljningsansvarig, just när han landat i USA.

Ni finns på mässan i Amazons stora monter tillsammans med er partner Vidispine. Är det bra att haka på andra på det sättet?
Henrik Lundgren: Det är ett bra val då vi under många år har arbetat med Vidispine. Att finnas i Amazons monter ger också många möjligheter då många tongivande bolag besöker deras monter. Utöver att vi står i Amazons monter kommer vi även att stå i Cantemos monter, som också är vår partner.

Vilka ser ni fram mot att träffa?
Henrik Lundgren: Det är en rad bolag som vi ser fram emot att träffa, både nuvarande och förhoppningsvis blivande kunder. Självklart är målsättningen att träffa stora internationella aktörer inom media och broadcasting men även andra spännande bolag som är verksamma inom samma bransch. Mässan ger en bra möjlighet att träffa en blandning av potentiella kunder men även möjliga framtida partners från hela världen.

Vad hoppas ni framför allt få ut av NAB 2017?
Henrik Lundgren: Nya affärsmöjligheter, samarbetspartners och tekniska insikter om vart vinden blåser i branschen.

Accurate Player har nu funnits sex månader på marknaden, vilka reaktioner har ni fått av branschfolk?
Henrik Lundgren: Det har varit mycket positiva reaktioner, att produkten vi har skapat är intressant, ser bra ut och har stor potential för deras nuvarande men även viktiga framtida satsningar. Ett kvitto på intresset från marknaden är att vi har fått förfrågningar från många olika länder och kontinenter av olika typer av aktörer som tycker att produkten är intressant och spännande.