Dinesh Damodaran
Dinesh Damodaran är Codemills utsände medarbetare i Indien under AWS Media Summit 2016. I bakgrunden en bild ur Codemills Accurate Player.

Codemill siktar mot Indien

Codemill tar sikte på Asien med sin nya produkt Accurate Player. Tillsammans med företaget Vidispine deltar Codemill på AWS Media Summit 2016 i de indiska städerna Mumbai, New Delhi och Chennai i början av oktober.

– Det är min vision att Codemill ska bli en global utvecklingspartner för fler. Vi har haft stor framgång med nya kunder i USA och Europa, nu är det dags för oss att titta österut, säger Rickard Lönneborg, vd för Codemill från Umeå.

Nyanställde Dinesh Damodaran, med ursprung i Indien, kommer att finns med under AWS Media Summit för att presentera Codemills egen produkt Accurate Player och produkter från Vidispine, en partner som Codemill har nära samarbete med.

– Den indiska medieindustrin är enorm med tanke på det stora antalet regionala och nationella aktörer som är verksamma på marknaden. Vår teknik ger en stark lösning till de behov som finns där, säger Dinesh Damodaran.

– Det här blir också ett bra tillfälle för oss att följa upp de kontakter med indiska företag som vi fick i och med mässan IBC i Amsterdam. Det var faktiskt några indiska programvaruföretag som uppmuntrade oss och Vidispine att delta på Media Summit AWS i Indien, fortsätter Dinesh Damodaran.