Codemill siktar på kontor i London

Codemill siktar på att öppna kontor i London, berättar Johanna Björlund, en av grundarna, i en intervju för Svenskt Näringsliv.

Det går bra för Umeåföretaget Codemill. Med flera internationella kontrakt ökar nu också behovet av att finnas på plats med kontor i någon av de stora internationella städerna. Så fort möjligheten uppstår kommer därför Codemill att öppna kontor i London, meddelar Johanna Björklund, en av grundarna.

– Vi behöver ”bara” hitta en bra kontorschef och sen kör vi. Det händer förhoppningsvis inom kort, det har redan börjat röra på sig, säger Johanna Björklund i en intervju med Svenskt Näringsliv.

Det stora internationella genomslaget för Codemill har varit ett videohanteringssystem som bland annat tidningen the Guardian använder. De nya affärerna innebär också att företaget kan fortsätta växa.

– Vi har som ambition att rekrytera fem nya medarbetare per halvår och det brukar vi lyckas med. Just nu har jag några duktiga studenter och forskningsassistenter som jag gärna skulle engagera i företaget, så det ska nog gå den här gången också, säger Johanna Björklund i intervjun.

Läs hela intervjun med Johanna Björklund på
Svenskt Näringslivs webb.

Text och foto: Mikael Hansson