Codemill
Andreas Östergårds, Sara Solaiman, Peter Ahlström, Simon Ekdahl & Anton Bäckström.

Codemill växer med fem ytterligare medarbetare

IT-företaget Codemill fortsätter att växa. Under första halvåret av 2018 har företaget utökat personalstyrkan med fem nya medarbetare och är nu 48 stycken anställda på huvudkontoret i Umeå.

– 2017 var ett händelserikt år för oss med 15 nya medarbetare, vi ökade takten och satsade hårt på våra egna produkter och våra internationella uppdrag. 2018 har börjat bra för oss och behovet av nya medarbetare har vuxit fram i takt med våra satsningar på våra produkter och internationella uppdrag, därför känns det riktigt kul att redan kunna välkomna fem nya medarbetare, säger Rickard Lönneborg, VD på Codemill.

Codemill är ett IT-företag från Umeå som är specialiserade inom tekniska videolösningar och UX-driven utveckling. Codemill hjälper internationella kunder som The Guardian, ITV och ProSiebenSat.1. med att effektivisera mediahantering och arbetsflöden. Utöver traditionella konsulttjänster erbjuder även Codemill två egenutvecklade videotjänster, Accurate Player och Smart Video. Dessa båda tjänster får kontinuerligt stöd från Uminova Innovation.

De nya medarbetarna

Andreas Östergårds kommer från Vaasa, Finland. Han tog examen vid Yrkehögskolan Novia i informationsteknologi. Nu jobbar han som utvecklare.

Anton Bäckström är UX-designer och har en examen från Umeå universitet i interaktionsdesign.

Peter Ahlström tog examen vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm i 2013 med kandidatexamen och magisterexamen inom industriell teknik och ledning. Efter avslutade studier stannade han som doktorand vid datavetenskapliga avdelningen på KTH. I slutet av 2016 flyttade han till Umeå ochNu jobbar han som en full stack-utvecklare.

Sara Solaiman är Codemills nya Communications Manager. Hon har en kandidatexamen från Ohio State University i USA. Sara har en bakgrund inom media och kommunikation och nu ansvarar hon för intern och extern kommunikation.

Simon Ekdahl är frontendutvecklare och UX-designer. Han arbetar i olika projekt, särskilt med fokus på startups. Han har nyligen tagit examen vid Umeå universitet med en magisterexamen i interaktionsdesign och en kandidatexamen i datavetenskap.