Sofia Gideonsson och Linda Algotsson
Sofia Gideonsson och Linda Algotsson från IGIS i Lycksele deltar under Västerbotten på Grand Hôtel. Bilden är från ett annat tillfälle.

Codemills nyhetsrum rankas bland de främsta

Att rankas bland de tre främsta i Sverige är en stark prestation. Första pris i tävlingen Årets Nyhetsrum nådde Codemill från Umeå inte riktigt men en finalplats är ändå guld värd.

Årets Nyhetsrum är en tävling arrangerad av Mynewsdesk för att visa på hur företag och organisationer arbetar med nyheter. Vinnaren i kategorin IT & Teknik, där Codemill var nominerad blev AddQ Consulting. Men Emilott Lantz, kommunikatör på Codemill, är ändå nöjd. Det var trots allt inte förrän i september 2014 som Codemill på allvar började arbeta med Mynewsdesk så med tanke på det är det desto mer värt att hamna bland de tre bästa i kategorin IT & Teknik. (Se
Codemills nyhetsrum på Mynewsdesk.)

Väldigt stolt

”Ingen vinst men är väldigt stolt över att ha blivit nominerade!”, kommenterar Emilott Lantz på Facebook direkt efter prisutdelningen, och hon lovar att nästa år kommer Codemill igen för att sikta mot första plats.

I nomineringsarbetet har Mynewsdesk synat hur företag och organisationer valt att arbeta med sina nyhetsrum på Mynewsdesk. Juryn har bland annat tittat på hur de olika funktionerna i nyhetsrummet utnyttjats, allt från relaterat material till användandet av sociala medier och bild/video samt vilka som helt enkelt lyckats bäst med att nå ut.

Nästa mål med Codemills nyhetsrum är att komma igång med bloggfunktionen mer regelbundet och tematiskt. Planen är att låta medarbetarna varva bloggandet kring sina expertkunskaper enligt devisen "sharing is caring".

Under december använder Codemill sitt nyhetsrum på Mynewsdesk som en julkalender med dagliga uppdateringar om vad som händer i företaget.

Flera kanaler

Utöver nyhetsrummet på Mynewsdesk använder Codemill också flera andra kanaler. På Twitter är företaget mycket aktivt liksom på Facebook och Instagram. Nu under december finns också företagets teknikchef Johanna Björklund med som bloggare på Umeå universitets webb.

Codemill har dessutom direkt kontakt med studenter vid universitetet genom att sponsra olika arrangemang, exempelvis det hackathon som studenternas arbetsmarknadsmässa Uniaden anordnade nyligen. Där var för övrigt flera andra företag med som Acino, Cinnober och CGI.

– Nu är jag otroligt peppad på kommunikationsarbetet 2015!, konstaterade Emilott Lantz redan innan tävlingen.