Lena Fridlund Forsgren och Joachim Ljungquist
Lena Fridlund Forsgren, Almi Invest, gratulerar Joachim Ljungquist, Content Central, till en andraplats i Åre kapitalmarknadsdagar.

Content Central i final på Åre kapitalmarknadsdagar

Content Central nådde ända fram till pitchfinal på stora scenen under Åre Kapitalmarknadsdagar. Väl där blev det en lyckad andra plats inför några av Sveriges viktigaste investerare.

Åre Kapitalmarknadsdagar
har på fem år vuxit till en av de viktiga arrangemangen under året för mötet mellan nya startup-bolag och investerare som söker unga företag att investera i.

Matchmaking, presentationer och dialog mellan företag och investerare är det viktiga under dagarna med en särskild så kallad pitchtävling i form av Almi Pitch-Event som en av höjdpunkterna. Då ges olika tillväxtföretag möjlighet att inför investerare berätta om sin produkt eller tjänst.

Till finalen med tre företag tog sig
Content Central
från Umeå och där hamnade företaget på en andra plats inför investerarnas granskande ögon. En mycket nöjd Joachim Ljungquist, grundare av bolaget, konstaterar: 

– Fantastiskt roligt att få vara ett av de tre bästa bolagen på Åre kapitalmarknadsdagar. Nu vann vi inte, men flera investerare har tagit kontakt med oss och vill träffa oss för fortsatta diskussioner. Det är en vinst om något, säger Joachim Ljungquist. 

Även arrangörerna är nöjda med årets omgång.

– Jag är glad att vi lyckats med att attrahera så många duktiga och erfarna investerare. Bolagen har fått ovärderlig feedback på sina affärsidéer, konstaterar Lena Fridlund Forsgren, Almi Invest.

Från Umeå deltog även företagen KriMag och by Crowd. Även om de inte tog sig ända fram till finalen så har dagarna inneburit många möten med investerare som kan leda till viktiga samarbeten framöver.