Några av de anställda i Umeåföretaget COS Systems.

COS Systems äntrar den kanadensiska marknaden

Umeåbolaget COS Systems som har växt så det knakar i USA har nu gjort klart med sin första kund i grannlandet Kanada.

Det är Start.ca baserat i London, Ontario, som har skrivit under ett avtal med COS Systems om leverans av deras produkt COS Service Zones. Produkten används för att marknadsföra och planera en fiberutbyggnad baserad på kundernas efterfrågan.

– Vi har haft ögonen på Kanada under en lång tid men det är först nu vi har försökt ta oss in på marknaden. Vi har sett affärsmöjligheter redan tidigare, men sista halvåret tycker vi oss ha sett att fibermarknaden verkligen skjuter fart. Det bekräftades när Olof Mårs och Spencer May deltog på vår första kanadensiska mässa nu i november. Ytterligare en anledning till att vi väntat är att vi varit fullt upptagna med att rulla ut vår produkt på den amerikanska marknaden. Vi har dragit igång två till tre projekt varje månad under det senaste året, säger Isak Finér, sälj- och marknadschef på COS Systems.

Bäst på kundservice

Start.ca har levererat internettjänster sedan 1995 och är kända för att leverera den bästa kundservicen i branschen. Bland annat tog de emot London Chamber of Commerce’s Large Business of the Year award tidigare under året.

– Vi har fullt fokus på att fortsätta bygga ut vårt fibernät i London och genom COS Service Zones kan vi göra detta mycket effektivare, säger Peter Rocca, vd på Start.ca.

– Vi är glada över att få börja arbeta med Start.ca och kunna hjälpa till med att hitta vilka områden som är lönsamma att bygga ut för dem. Det verkar som att fiberrevolutionen är på väg till Kanada nu och vi kommer se till att finnas på plats för att erbjuda aktörerna att optimera sina utbyggnader med COS Service Zones, säger Peter Lidström, vd på COS Systems.

– Start.ca är en perfekt första kund för oss i Kanada. Vi kunde inte tänka oss en bättre partner att starta med när vi nu går in på den kanadensiska marknaden, säger Isak Finér.