Mattias Svanberg, Marcus Elstig och Johan Nylén
Mattias Svanberg, Marcus Elsitg och Johan Nylén är tre nyanställda på Cygate som ska bidra till företagets tillväxt i Umeå.

Cygate växer i norr

Systemintegratören Cygate fortsätter satsa på norra Sverige. Anställer ytterligare tre medarbetare till kontoret i Umeå.

De tre nya medarbetare som kompletterar styrkan på Cygate i Umeå kommer senast från Atea. De nyrekryterade är Mattias Svanberg, som blir ny kontorsansvarig och senior verksamhetskonsult, Marcus Elstig, som är seniorkonsult med lång erfarenhet av nätverk och säkerhet, samt Johan Nylén, lösningsarkitekt med Office 365 och Skype for Business som sin specialitet.

– Cygate har ett fantastiskt bra erbjudande och är ett kompetent företag på konsultsidan. Så det var lockande för oss alla tre att ta steget över, säger Mattias Svanberg.

Utöver dessa tre är siktet inställt på att fördubbla antalet anställda de närmsta två åren för att möta efterfrågan av Cygates tjänster.

– Säkerhet, molntjänster och nätverk är de tre områden som Cygate i Umeå fokuserar på, men vi jobbar inom alla områden inom systemintegration, säger Mattias Svanberg.

Ökad marknadsandel
– Nu kommer vi att jobba med tillväxten här i Umeå. Vi ska öka vår del av marknaden, fortsätter Mattias Svanberg.

Med de tre nya är Cygate i Umeå nu sju anställda i lokalerna som ligger på Haga bredvid Gamliavallen.

– Men vi söker nya lokaler för vi håller på att bli trångbodda.

Cygate har fått en hel rad utmärkelser under senaste tiden. Cygate blev exempelvis årets nätverkspartner i norra Europa för Cisco och är även CMSP: Cisco Powered-certifierad molnpartner. Cygates säkerhetskonsulter toppcertifieras där Cygate Umeå har norra Europas första Security Master inom IT-säkerhet. Ipeer Hosted VMware har vunnit i årets test i Techworlds pris som bästa molndriftslösning. Enligt Radars undersökning 2015 är Cygate ledande på att skapa kundnöjdhet i Sverige och Cygate är dessutom utsedd till årets blogg inom IT och Telekom 2015.

Cygate är en del av Telia med över 700 medarbetare på 21 orter i Sverige.