Därför släpps inte Unravel Two på Nintendo Switch

Unravel Two är redan en stor succé för Umeåbolaget Coldwood. Men spelet har inte släppts på Nintendo Switch. Här är förklaringen.

När spelet Unravel Two släpptes nyligen av Umeåbolaget Coldwood så lanserades det för Xbox One, PlayStation 4 och PC. Men inte Nintendo Switch, vilket kanske var lite förvånande för många. För Games Industry berättar Michael Gill och Jakob Marklund, Coldwood, om varför.

– Vi ville verkligen kunna släppa spelet den här veckan, men om vi skulle göra en Switch-port skulle det ha tagit ett halvt år till eller så, säger Michael Gill, producent på Coldwood.

I intervjun med Games Industry berättar Michael Gill och Jakob Marklund, Lead Programmer, om de tekniska hinder som hindrade företaget från att släppa spelet också till Switch. Det är mängder av komplexa grafiska detaljer i bilderna, landskap, vegetation, simulering av vatten och andra delar som är svåra att överföra. Dessutom använder sig Coldwood av Sonys spelmotor PhyreEngine som inte har någon enkel koppling till Switch.

– Vi vet att många verkligen skulle vilja ha spelet på Switch, och vi förstår dom. Men det skulle ha varit orättvist mot spelet, för vi har lagt ner mycket arbete på det, konstaterar Michael Gill.

Läs hela intervjun om tekniken bakom Unravel Two.