Fredrik Ahlbäck, Jan Ulander, Magnus Nilsson och Scott Barvick från Data Ductus på plats i Silicon Valley.
Fredrik Ahlbäck, Jan Ulander, Magnus Nilsson och Scott Barvick från Data Ductus på plats i Silicon Valley.

Data Ductus i Silicon Valley-affär

Skellefteåföretaget Data Ductus gör affär med mjukvarubolag i Silicon Valley.

Affären är inom en framtidsteknik som kallas Software Defined Wide Area Network (SD WAN) som handlar om att med mjukvara styra nätverk på ett effektivt och säkert sätt. Detta är en bransch som kräver komplexa tekniklösningar både mot operatörs- och företagssegmentet.

Affären är ett resultat av den storsatsning som Data Ductus nyligen gick in i tillsammans med partners Arctos Lab i Luleå.

– Den här affären är en tydlig effekt av partnerskapet med Arctos Labs. Tillsammans har vi en unik kompetensprofil inom detta starka framtidsområde och vi ser stora möjligheter till många fler affärer inom SD WAN, säger Magnus Nilsson, ansvarig för Data Ductus satsning i Luleå.

Första delen i uppdraget handlar om expertkonsulting och rådgivning för att stärka kundens egen organisation. Data Ductus har redan haft ett team på plats i en vecka och målsättningen är att snabbt hjälpa kunden utveckla sitt erbjudande gentemot sina slutkunder som finns på en internationell marknad.

Om Data Ductus
Data Ductus är ett multinationellt IT-konsultföretag specialiserat på tekniskt avancerade lösningar som anpassas till kundernas specifika behov genom en kombination av djup teknisk expertis och verksamhetskunskap.

Företagets tjänster innefattar bl a systemutveckling och integration inom IT, IoT och telekom samt framtidssäkring av IT-tjänstehantering och Service Desk-funktioner.

Med kontor i Sverige, USA och Singapore erbjuds tjänsterna på en global marknad. Sedan starten 1989 har Data Ductus stadigt expanderat och är idag ett väletablerat företag med drygt 200 anställda. Kunderna finns framförallt bland stora organisationer inom telekommunikation, tillverkande industri och gruvor, energi och offentlig sektor.