Urban Lundmark, vd för Data Ductus.
Urban Lundmark, vd för Data Ductus.

Data Ductus köper teknik för fordonstest

Skellefteåföretaget Data Ductus köper Rajed Systech efter leverans av säkerhetssystem inom fordonstest till Nya Zeeland.

– Vi är mycket nöjda över samarbetet med Data Ductus. Vår systemlösning i kombination med Data Ductus internationella närvaro möjliggjorde affären i Nya Zeeland och bereder väg för fortsatt internationell expansion, säger Per-Åke Hedlund, Rajd Systech AB i Piteå.

Rajd Systechs produkt ”Nelson Proving Ground Management” är ett komplett system för ledning, planering och övervakning av testanläggningar som används inom fordonsindustrin.

– Den snabba tekniska utvecklingen av fordon, med bland annat nya bränslen och självkörande bilar, kommer att öka efterfrågan på kvalificerad och automatiserad testverksamhet, tillägger Urban Lundmark, vd för Data Ductus.

Om Data Ductus

Data Ductus är ett multinationellt datakonsultföretag med kunder allt från internationella koncerner till start-ups. Med kontor i både Sverige och USA erbjuder Data Ductus sina tjänster globalt. Sedan starten 1989 har företaget stadigt expanderat och är idag ett väletablerat företag med ca 200 anställda.