Johan Lundkvist och Joel Nordin
GameDev Conference samlar datorspelsindustrin i norra Sverige och Finland. Johan Lundkvist från arrangerande Filmarc till vänster på bild. Till höger Joel Nordin, Dohi Sweden, som medverkar för att genomföra konferensen.

Datorspelsföretag möts i Umeå

Datorspelsindustrin står i fokus när Filmarc den 25 mars bjuder in till GameDev Conference i Umeå. Arrangörerna ser fram mot en god uppslutning inför seminarierna kring affärs- och utvecklingsfrågor.

Målgruppen för GameDev Conference är datorspelsindustrin i norra Sverige och Finland som arrangörerna nu erbjuder ett program av hög klass med flera nationellt välkända talare.

Fredrik Wester, Paradox, kommer att tala om framtiden för online distribution av spel. Sten Selander från Nordic Game berättar om de möjligheter till affärer och kontakter som mässor erbjuder och hur man som datorspelsföretag kan få ut största möjliga nytta av att delta på sådana mässor.

Ett flertal studios kommer att presentera sin verksamhet och några av de titlar man lanserar. Dagen avslutas med gemensam middag och kvällsmingel, allt för att ge utrymme till nätverkande och möjlighet att skapa nya kontakter.

Arrangör för GameDev Conference är Filmarc med hjälp av Dohi Sweden.

För ytterligare information om programmet och konferensen den 25 mars, ta kontakt med Johan Lundkvist, Filmarc,
johan@filmivasterbotten.com.

Text och foto: Mikael Hansson