Unravel

Datum klart för världspremiär

Nu kan det avslöjas. Den 9 februari 2016 blir det världspremiär för spelet Unravel från Umeåföretaget Coldwood. En lansering som förväntas väcka enormt stort internationellt intresse.

Förväntan på nya spelet Unravel har varit mycket stor allt sedan Umeåföretaget Coldwoods Martin Sahlin presenterade spelet vid internationella E3-mässan i början av sommaren 2015. Inte minst har spelets lilla garnfigur Yarny väckt känslor inom stora delar av spelvärlden.

Och nu är det dags, meddelar företaget Coldwood tillsammans med distributören Electronic Arts. Den 9 februari är det stor världspremiär då Unravel släpps för PC, PlayStation 4 och Xbox One.

Att intresset är stort för Unravel märks inte minst på hur snabbt media över hela världen publicerat nyheten om lanseringsdatumet. Här är några exempel:

24 Horas Chile:
"Unravel" presenta trailer de lanzamiento y fecha de salida
Xboxlive Frankrike:
Un Trailer et une date de sortie pour Unravel

Gamers Global Tyskland:
Unravel erscheint am 9. Februar 2016

Gameplanet Australien:
Yarn-based physics platformer Unravel dated for Feb 2016

Coplanet Italien:
Unravel – Data di uscita e Story Trailer

Pelaaja Finland:
Hellyyttävä tasoloikkaseikkailu Unravel sai julkaisupäivän ja uuden trailerin
Samtidigt med att datum släppts har också en ny trailer lagts upp som visar mer av Yarnys historia och den lilla garnfigurens färd genom ett landskap som i mycket liknar Västerbottens kust och skogar. Se nedan.