Infobaleen är ett av de nominerade företagen. Här pitchar en av grundarna, Martin Rosvall, på Umeå Tech Arena tidigare i år.

De kan få pris på Umeågalan

Nu står det klart vilka som har nominerats till Umeågalan i år. I kategorin ”Årets avknoppningspris” tävlar tre Umeåbolag med forskningsbakgrund: UmanDiagnostics AB, Limes Audio AB och Infobaleen AB.

Utdelare av priset är Umeå universitet tillsammans med Connect och Uminova Innovation, som på detta sätt vill lyfta fram och uppmuntra lovande innovatörer och entreprenörer. För att vinna priset krävs att företaget har sin grund i forskning. Bolaget ska dessutom vara under stark tillväxt och ha en tydlig affärsidé.

De nominerade är:

UmanDiagnostics AB
UmanDiagnostics AB säljer och levererar snabb och korrekt diagnos av neurologiska sjukdomar – allt från migrän till Parkinssons. Företaget utvecklar värdefulla verktyg för tidig upptäckt av sjukdomen, mäta behandlingseffekt och övervakning av sjukdomsutveckling. Företaget grundades 2006 och har sedan dess haft inriktning på sjukdomar som t ex multipel skleros. Med hjälp av enträget arbete, med fokus på affären, har UmanDiagnostics vuxit och står inför ett snart genombrott.

Limes Audio AB
Limes Audio AB får högtalare att låta bättre. Med avancerad signalprocess-teknologi överbryggar de avstånd och tidigare tekniska hinder. Limes Audio är ett stadigt växande startup som med sin patenterade mjukvara fått de största aktörerna i branschen att lystra noga.

Infobaleen AB
Baleen är det engelska namnet på filtret som bardvalar använder för att separera födoämnen från havsvatten. På samma sätt filtrerar Infobaleen värdefull information från stora mängder data. Med hjälp av smarta algoritmer och snygga gränssnitt hjälper de företag att maximera nyttan av deras data för bättre beslut och effektivare kampanjer.

Vinnarna i alla de olika kategorierna offentliggörs på Umeågalan 10 november. Läs mer om Umeågalan här.

Läs också på Infotech Umeå om fler nominerade bolag.


Text av: Hanna Kangassalo

Publicerad: 19 september, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Hanna Kangassalo

19 september, 2016