Kristina Grahn och Sisters in Law tar sin bröllopsblogg ut i världen. Nyligen var de i Paris för att fota en kollektion av brudkläder. Foto: Emil Viking.
Kristina Grahn och Sisters in Law tar sin bröllopsblogg ut i världen. Nyligen var de i Paris för att fota en kollektion av brudkläder. Foto: Emil Viking.

De tar bröllopsbloggen ut i världen

Zanna Metzer och Kristina Grahn driver Sisters in Law, en av Sveriges största bröllopsbloggar. Företaget, som har sin bas i Umeå, satsar nu internationellt.

Bröllopsbloggen Sisters in Law är het den här hösten. Nyligen fick grundarna Zanna Metzer och Kristina Grahn ta emot priset Young Startup Award ur Prins Daniels hand och med en nominering till Umeågalan 2018 har de chans att bli Årets Unga Företagare i Umeå.

Internationell satsning

Nu satsar de båda startup-grundarna också på att ta sitt bolag ut i världen. Som ett första steg i den internationella satsning som Sisters in Law gör åkte de nyligen till Paris, en resa finansierad av Enterprise Europe Network på Uminova Innovation.

– Fem dagar i Paris gav oss allt vad vi hade hoppats på och mycket mer! Vi träffade designers, fotografer och fick nya kontakter som kan hjälpa oss att få in en fot i marknaden i Frankrike. Och inte minst har vi fått med oss fantastiska bilder på vår kollektion med tyllkjolar, berättar Zanna Metzer.

Resan till Paris blev ett startskott för att ta sig ut på en global marknad. Under resan kunde de göra en marknadsanalys där de såg att deras bröllopsmagasin är något som kan fylla ett tomrum på den franska marknaden. Inte minst värdefullt var också alla nya kontakter som knöts inför att bröllopsbloggen snart kommer finnas på engelska.

Flera samarbeten på gång

– Under resan träffade vi personer som vi tidigare endast pratat med via mejl. Nu har vi flera samarbeten på gång! Dessutom tog vi chansen att positionera oss mer internationellt. Vi fotograferade vår kollektion av tyllkjolar bland kända landmärken. Framöver är förhoppningen att fotografera våra kjolar i fler kända städer, säger Zanna Metzer.

Resan finansierades av Enterprise Europe Network på Uminova Innovation.

– Enterprise Europe Networks uppdrag är att hjälpa företag och startups som vill ut globalt. Sisters In Law har ett superspännande koncept som blivit framgångsrikt i Sverige. Vi tror att de har potential globalt och valde därför att stötta dem med en resa till Paris, säger affärsutvecklaren Hillevi Lindelöf på Uminova Innovation som ser fram emot att följa var den internationella marknaden kan ta Sisters in Law.