Hello Future Social Club
Hello Future Social Club samlades i Skellefteå.

Deras webbserver gör internet snabbare

SPECIAL: INTERNET DISCOVERY DAY En helt ny webbserver som laddar hemsidor snabbare, lanseras av Umeåföretaget Zunzun på startup-dagen Internet Discovery Day.

– De stora webbservrarna är Apache, Nginx och Microsoft och Google har också en. Det här är stora webbservrar, flera av dem har funnits sedan 1990-talet och har byggts på allt eftersom och blivit otympliga. Det är inte lätt att använda dem, säger Ludvig Bohlin som tillsammans med Alcides Viamontés grundat bolaget Zunzun.

Ludvig är doktorand och Alcides nyligen disputerad och deras kunskaper inom serverutveckling har de nu tagit med sig in sitt nya bolag och Shimmercat som deras webbserver heter.

– Vi har utvecklat en prototyp och hoppas kunna släppa en första version inom två veckor, säger Ludvig Bohlin.

Att vara med på startup-dagen Internet Discovery Day i Stockholm är perfekt för bolagets utveckling, menar de båda grundarna.

– För ett halvår sedan kom vi på vår idé om en webbserver. Sedan dess har det gått snabbt men för att utveckla den ännu mer behöver vi träffa folk och pitcha vår idé.

Förhoppningen är nu att möta både investerare och blivande kunder. Något som också går mycket bra under dagen. Ett webbhotell för hemsidor tar kontakt direkt på plats och det ser lovande ut med en fortsättning.

– Vi vänder oss till webbutvecklare och webbhotell just för att göra deras arbete enklare.

– Vår tanke är att erbjuda dem en gratisversion. Sedan kan de köpa tilläggstjänster om de vill fortsätta använda den.

Sedan i höstas är Zunzun med i Uminova Innovations StartUp-program, något som Ludvig Bohlin ser stora fördelar med.

– Det är jättebra att vara med där, vi får mycket hjälp med att utveckla vår affärsidé, säger Ludvig Bohlin.

Text och foto: Mikael Hansson