Winit
På plats vid en winIT-träff som Sogeti arrangerade i Umeå tidigare fanns Eva Lund och Charlotta Erlandsdotter-Berglund från Sogeti Umeå, tillsammans med Therese Sinter, marknads- och kommunikationschef, Sogeti. I mitten föreläsare Mia Törnblom.

Design och 3D-skrivare i fokus för North Kingdom

North Kingdom spanar mot nya uppdrag där ordet digitalt inte längre har samma betydelse, berättar North Kingdoms kreative chef David Eriksson i en stort uppslagen intervju.

North Kingdom från Skellefteå har blivit ett världsnamn inom digital kommunikation efter samarbeten med giganter som Vodafone, Adidas, Toyota och Warner Brothers. Priserna har strömmat in med bland annat Guldlejon från Cannes, kommunikationsvärldens största pris.

I en
intervju på Skellefteå kommuns webb
berättar David Eriksson, North Kingdoms kreative chef, om hur företaget utvecklats sedan starten 2003. Då handlade digital kommunikation om att göra en webbplats. I dag är North Kingdom ett internationellt företag som med drygt 50 personer fördelat på huvudkontoret i Skellefteå och på kontoren i Stockholm och Los Angeles.

– Vi har medvetet lyft ut ordet ”digitalt” när vi berättar om vad vi gör. För det har ingen betydelse längre. Nu ligger vårt fokus på att designa i en vidare bemärkelse. Det digitala är en viktig del, men samtidigt håller vi just nu på att designa en produkt som ska stå i Googles flagship stores – den är i allra högsta grad fysisk. Folk ska känna på den, säger David Eriksson.

Sneglar mot 3D-skrivare

David Eriksson berättar också om den förändring som North Kingdom står i. Inte minst sneglar företaget mot de nya möjligheter som 3D-skrivare ger.

– Varje månad släpps det 20 000 nya appar på App Store. Precis samma sak kommer att ske i den fysiska världen där 3D-skrivare snart kan tillverka allt vi kan drömma om.

– Kanske kommer det att innebära att North Kingdom skapar ett rum där vi inte gör saker på konsultbasis, utan egna produkter, tjänster och upplevelser som ett komplement till det vi erbjuder i dag. Det är någonting som vi kommer att utforska mycket den närmaste tiden.

Ny organisation

I intervjun, som finns publicerade på Skellefteå kommuns webb, berättar David Eriksson också om den omorganisation som företaget gått igenom det senaste året. En plattare organisation har blivit resultatet för att få mer verkstad och snabbare kunna presentera lösningar.

Läs hela intervjun med David Eriksson.