Investerarna Henrik Wimelius, Fort Knox, Rasmus Areskoug, Wave Ventures, och Oscar Lingdhal, Kitchi Invest, om hur de ser på investeringar i startup-företag i norr.
Investerarna Henrik Wimelius, Fort Knox, Rasmus Areskoug, Wave Ventures, och Oscar Lingdhal, Kitchi Invest, om hur de ser på investeringar i startup-företag i norr.

Det säger investerarna om Umeås startups

Se investerarna Oscar Lingdahl på Kichi Invest, Rasmus Areskoug på Wave Ventures och Henrik Wimelius på Fort Knox diskutera spännande startups i Umeå.

Kunde du inte vara med på Match Up? Nu finns samtalen på film på Affärsliv24, där du bland annat kan höra investerarna Henrik Wimelius, Fort Knox, Rasmus Areskoug, Wave Ventures, och Oscar Lingdhal, Kitchi Invest, om hur de ser på investeringar i startup-företag i norra Sverige. Samtalet leds av Maria Olofsson från Uminova Innovations.

Match Up, ett årligt arrangemang av inkubatorn Uminova Innovation, lockade 250 deltagare till en after work där det fanns möjlighet att träffa startup-företag, investerare och andra nyfikna på startup-världen i Umeå.

Under dagen anordnades också enskilda möten mellan startup-företag och investerare för att de ska få lära känna varandra lite närmare.


Investerarna Henrik Wimelius, Fort Knox, Rasmus Areskoug, Wave Ventures, och Oscar Lingdhal, Kitchi Invest.

Imponerad av ekosystemet

I slutet av dagen spelades även ett antal intervjuer och panelsamtal in, dessa finns nu att se på Affärsliv24.

– Jag är mycket imponerad av hela ekosystemet av inkubatorer, företag, finansiärer och alla andra, säger Rasmus Areskoug, som under dagen hade tolv möten med startups, 30 minuter vardera för att få höra mer om deras affärsidéer.

Även Oscar Lingdahl fyllde sin dag med många möten.

– Jag är imponerad av bredden på de idéer som kommit upp i samtalen, menar han.

Henrik Wimelius, som var den lokala representanten på plats från Fort Knox, betonar också vikten av att hela ekosystemet fungerar.

– Vi har de flesta komponenterna på plats, alla aktörer gör ett bra jobb. Men vad jag saknar är fler privata investerare, vi skulle behöva fler lokala som vill investera, säger Henrik Wimelius.

Se panelsamtalet på Affärsliv24 när investerarna diskuterar Umeås startups.