Marika Sjöberg och Rebecca Hansson från SESNordic kan glädja sig åt en nominering till Västerbotten GrandPris 2018.
Marika Sjöberg och Rebecca Hansson från SESNordic kan glädja sig åt en nominering till Västerbotten GrandPris 2018.

Digital byrå och spelkluster kan vinna pris

Digitala byrån SESNordic och spelklustret Arctic Game Lab är två av de nominerade till Västerbotten GrandPris 2018.

Västerbotten GrandPris delas ut för sjätte året i rad, och sju kandidater är nu nominerade till 2018 års utmärkelse. Priset delas ut av Region Västerbotten för att uppmärksamma en aktör från länet som genom sitt sätt att arbeta har attraherat människor från världens alla hörn.

Bland de nominerade finns bland annat SESNordic och Arctic Game Lab.

Digital byrå i Vilhelmina

SESNordic är en digital byrå med rötterna i Vilhelmina, specialiserad inom digital marknadsföring och sökmotoroptimering

– Att bli nominerad till Västerbotten Grand Pris är hedrande och något vi uppskattar väldigt mycket, säger Rebecca Hansson, VD och grundare av SESNordic.

2012 slog SESNordic upp portarna i Vilhelmina, Västerbottens inland. Med vardagsrum i Vilhelmina har de hela världen som arbetsplats.

– Då vi arbetar med digitala medier och internet har det ingen betydelse var vi sitter. Vi har definitivt kapacitet att arbeta med kunder i hela världen dels eftersom vi besitter kunskapen men också för att vi med internet och ny teknik har den möjligheten, säger Rebecca Hansson.

Spelkluster nomineras

Även Arctic Game Lab har nominerats till Västerbotten GrandPris. Det är ett kluster som ska stärka spelbranschen i norra Sverige. I dag ingår Umeå, Skellefteå, Boden, Piteå och Luleå. Umeå har en mångårig tradition av spelskapande med företag som Paradox, Coldwood, Turborilla, Level Eight och Zordix. I Skellefteå finns exempelvis Gold Town Games och Lundmark & Marklund.

Umeå kommun och Arctic Game Lab jobbar nu med ett VR-program som ska ge medborgarna möjlighet att vara med i planeringsprocessen av Umeå. Det är ett VR-program som närmast kan liknas med Sim City. Ett sätt att jobba med smart tillväxt i planering av det framtida hållbara samhället i Västerbotten.

Delas ut av Region Västerbotten

Västerbotten GrandPris är en utmärkelse som årligen delas ut av Region Västerbotten, och har instiftats för att uppmärksamma en aktör från länet som genom sitt sätt att arbeta har attraherat människor från världens alla hörn.

Övriga nominerade är Jonas Westin vid Cerum, Umeå Universitet, Klabböle konsult med Helena Österlind och Hans Vänman, Norrmejerier med Västerbottensost, Malgomajskolan med rektor Per Lindberg, samt No Plan B med Petter Mikaelsson.

Vinnaren av Västerbotten GrandPris 2018 presenteras under invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel den 23 januari 2018.