UmeaIT2015_04.jpg
Dataföreningen ordnar Umeå IT-konferens. På plats fanns bland annat Christina Igasto, ansvarig för e-hälsa inom Västerbottens läns landsting och föreläsare under dagen. På bilden tillsammans med Peter Lidström, COS Systems, och Robert Winter, Alten.

Digital resa med Umeå IT-konferens

Från Amazons molnhantering till e-hälsa och karttjänster i mobilen. Bredden är stor på föredragen när Umeå IT-konferens anordnas på Folkets hus.

Omkring 130 deltagare besökte i tisdags Umeå IT-konferens för att få höra mer om hur offentliga verksamheter och näringsliv kan ta till vara på digitaliseringen med nya tekniker och metoder.

– Det här ger en bra omvärldsbevakning lokalt och ett tillfälle att träffa både kollegor och kunder. Det är bra välbesökt från Umeå, Skellefteå och Övik. Jag tycker det här är ett föredöme för orter av den här storleken, säger Lars Zingmark, som stod på plats i CGIs monter.

Under dagen kunde deltagarna bland annat lyssna till Darren Mowry från Amazon som presenterade företagets molntjänster. Anders Rosendal, teknisk chef på Telenor, föreläste om säkerhetsperspektiv, och Johan Hellström, vd för T3, talade om affärsmannaskap och nya affärsmöjligheter som uppstår i digitaliseringen.

Den dagslånga konferensen innehöll också seminarier i tre delspår. Där handlade det bland annat om trendspaningar, e-hälsa, smart data, GIS och mobila kartor samt digitala strategier.

 

Umeå IT-konferens
Jenny Ferry från Krux hade med sig ett helt godisbord för att testa företag och organisationer på hur de ser på sitt varumärke. Här är det Sven-Johan Hietala, Knowit, som låter sig smaka.

 

Umeå IT-konferens
Christina Igasto, Västerbottens läns landsting, berättade om hur Västerbotten ligger långt framme inom e-hälsa. Annika Svensson, IGIS, höll en presentation om etableringen av stora datacenter i Västerbotten och Norrbotten.

 

Umeå IT-konferens
Marcus Lithner, IT-chef på Norrmejerier i samtal med Karolina Hed, Umeå Energi. I bakgrunden Hanna Olsson, kommunikations- och marknadschef på Bostaden.

 

Umeå IT-konferens
Ida Bodén, grundare av Ivida, var en av föreläsarna under dagen. Hon talade om hur big data kan bli smart data. 

 

Umeå IT-konferens
Pär Widmark, vd för team Norr IT-Partner, syntes bland deltagarna.

 

Umeå IT-konferens
Otto Wretling, Acino, tillsammans med Richard Lindberg och Joel Nordin, båda Dohi Agency, i samtal med Johannes Hörnberg, CGI, nästan helt skymd.

 

Umeå IT-konferens
Jonny Halvarsson, Metria, och Anders Haraldsson, Cartesia, höll i var sin session om mobila kartor och GIS.

 

Olle Eriksson

Olle Eriksson är drivande motor och projektledare för Umeå IT-konferens.

Text och foto: Mikael Hansson