Clarobet

Digital spelindustri visar vägen för Västerbotten

Den digitala spelindustrin är ett av skälen för att leva i Västerbotten och tro på länets framtid, hävdar Ola Nordebo i en ledare i Västerbottens Kuriren.

När chefredaktör Ola Nordebo skriver i Västerbotten Kuriren, 23/8, om den digitala kreativa spelindustrin som ett av skälen för att tro på Västerbottens framtid hämtar han ett av sina bärande exempel från det lilla Umeåföretaget Turborillas internationella framgångar med Iphone-spelen Mad Skills Motocross och Mad Skills BMX.

Nordebo skriver: ”Den som av någon anledning inte går igång på själva spelidén, borde gå igång på affärsupplägget. För det säger tonvis om de nya förutsättningarna för modernt företagande i Västerbotten. Avstånden löses upp, affärsmodellerna blir blixtsnabba.”

Några av exemplen som Nordebo lyfter fram hämtas också från en artikel här på InfoTech Umeå där Turborillas vd Tobias Andersson berättar om hur företagets affärsmodell, tack vare internet och snabb kommunikation, kan nå ut med sina spel till den internationella spelmarknaden direkt från Västerbotten.

Läs
hela Ola Nordebos ledare (VK 23/8 2012).