Evry
Peter Nilsson, Leif Lindgren och Ann-Katrin Eriksén visade nyheter i affärssystemet Microsoft Dynamics NAV under Evrys kunddag.

Digital transformation på kunddag

Från Microsofts affärssystem till mobilitet och digital transformation. It-konsultbolaget Evrys kunddag innehöll både bredd och djup.

Ett 70-tal deltagare från bland annat Boliden, Bostaden, FältCom, Nolia, HSB och Komatsu Forest fanns på plats under onsdagen i Skellefteå Kraft Arena för att få inspiration och senaste nytt kring affärssystem, Windows 10 och nya trender inom IT-branschen av Evrys konsulter.

Evrys kontor i Skellefteå och Umeå har drygt 60 anställda och omsätter 2014 närmare 90 miljoner kronor. 

Affärssystem

Efter en inledande information av Stig Rönnblom, vd för Evrys gemensamma bolag i Skellefteå och Umeå, fylldes dagen av en mängd seminarier. I ett av rummen berättade Leif Lindgren, Ann-Katrin Eriksén och Peter Nilsson om nyheter i affärssystemet Microsoft Dynamics NAV.

– Det är enkelt att installera och använda och går nu att jobba ännu tätare med Office 365, säger Leif Lindgren.

– Det går också att anpassa i oändlighet, vilket många också gör, berättar Ann-Katrin Eriksén.

I rummet intill presenterar Joakim Wahlquist möjligheterna med business intelligence, BI.

– Det handlar om att få fram rätt information till rätt person i rätt tid i ett format som de förstår och kan agera på, sammanfattar han.

Evry

Många tillfällen till samtal deltagarna emellan gavs under Evrys kunddag.

Digital transformation

Anton Fjällström höll också ett uppskattat seminarium om digital transformation som håller på att förändra snart sagt alla affärsverksamheter. Kanske var det också här som de livligaste diskussionerna hölls, inte minst kring frågor om övervakning, digitala spår och personlig integritet. Men även frågor om hur företag och organisationer måste se över sina verksamheter för att klara konkurrens från nya bolag väckte intresse hos deltagarna.

Dagen avslutades med att deltagarna tillsammans följde hockeymatchen mellan Skellefteå och Rögle, en match som hemmalaget vann med 1 – 0. Vilket satte lite extra guldkant på dagen.

Fakta om Evry

EVRY har en årlig omsättning på nästan 16 miljarder SEK och är noterat på Oslo börsen. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 4 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2550 medarbetare.

Text och foto: Mikael Hansson