Komatsu och teknikcollege
Komatsus högste chef Tetsuji Ohashi besökte Umeå förra veckan och inspekterade även den donation på 35 miljoner som företaget gett Dragonskolans teknikutbildning.

Digitalisering viktig för skogsindustrin

Komatsus 35 miljoners donation till Dragonskolan var en av höjdpunkterna när Komatsus högste chef Tetsuji Ohashi besökte Umeå förra veckan besökte Umeå förra veckan .

För tre år sedan skänkte Komatsu 35 miljoner till Dragonskolans Teknikcenter för att ge eleverna möjlighet till en modern och anpassad gymnasial utbildning till tekniska yrken. Donationen är en av de större som genomförts i Sverige och har varit av stor vikt för att ge fokus på industriell utbildning i Umeå regionen.

Komatsu Forest har under senare år visat upp flera exempel på hur digitalisering och it-tjänster allt mer blir en viktig grund för ett modernt skogsbruk.

Under besöket på Dragonskolan träffade Ohashi lärare, elever och företrädare för kommunen vilka underströk vikten av en långsiktig tillgång till teknisk och industriell kompetens.

Enligt japansk tradition är det viktigt att arbetsgivare ger något tillbaka till det samhälle man verkar i. En nära samverkan mellan skola, samhälle och näringsliv skapar meningsfull utbildning för de nya yrkesgrupper som industrin efterfrågar. Komatsus satsning på Dragonskolan bidrar till att långsiktigt försäkra att det finns välutbildad personal som kan möta framtidens villkor och krav inom industrin.

 


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 30 september, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

30 september, 2015