T3 ledning
Företagsledningen för T3 kan glädja sig åt en nominering till Umeågalan 2014. Fr vänster: Simon Karlström, teknisk chef, Johan Ählström, operativ chef kundservice, Henrik Nilsson, marknad och försäljningschef, Johan Hellström, VD, Eva Isaksson, ekonomichef, Jörgen Anderhed, utvecklingschef.

Digitalt en grund för många företag i Umeågalan

Bredbandsoperatören T3, Minfarm.se, Umeå Energi med bredbandsnätet ume.net, och fotografen Henning Sandström är några av de nominerade till Umeågalan som bygger sin verksamhet på digitala produkter och tjänster.

Umeågalan
är en mötesplats för företag och näringsliv där några av Umeås starkaste entreprenörer hyllas. Intresset för galan ökar starkt och i år tog biljetterna slut inom loppet av en timme.

Bland vinnarna har genom åren ofta funnits bolag som byggt starka affärsmodeller med stöd av digital teknik. Tidigare år har pris gått till exempelvis Dohi Sweden, CodeMill, Oryx, Algoryx, Trimma, Soja Film, UDK, The Core och Vitec, för tt nämna några.

Också inför årets Umeågala, som äger rum 6 november 2014, finns digitala produkter och tjänster med hos flera av de nominerade företagen som en förutsättning för tillväxt och affärsmodeller. Här är några exempel.

T3

T3
är en norrländsk bredbandsoperatör som nominerats som Årets Tillväxtföretag 2014. Bolaget har idag drygt 40 000 kunder fördelat på över 150 stadsnät runt om i Sverige. Utöver bredband via stadsnät levererar de även dedikerade lösningar till företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare samt tilläggstjänster för både konsumenter och företag. Huvudkontoret finns i Umeå där de idag är 45 anställda. Omsättning 2010 45 Mkr, 2013 90 Mkr.

Minfarm.se

Minfarm.se
är nominerat som Årets Unga Företagare 2014. Min Farms affärsmodell bygger på att via internet koppla små livsmedelsproducenter direkt till slutkonsument och därigenom skapa en möjlighet för producent och konsument att mötas.

Umeå Energi

Umeå Energi
har haft flera framgångar med sin utåtriktade marknadsföring och nomineras som Årets Marknadsförare 2014. Med ume.net, bredbandsnätet, har företaget haft enorm framgång med filmen Living with lag som har över 5,6 miljoner visningar på Youtube.

Henning Sandström

Bland de nominerade som Årets Hantverksstipendiat 2014 finns
fotograf Henning Sandström
med företaget Milling Production. Henning Sandström är en ung filmfotograf med perspektiv från ovan. Förutom att vara en skicklig traditionell filmare så har han utvecklat sitt hantverk ytterligare genom att han utrustat en liten helikopter med en digital filmkamera som han fjärrstyr. Denna teknik gör att han kan fånga känslan av rörelse på ett unikt sätt och han anlitas därför av kunder i hela världen, och han har fått göra jobb åt bland annat Coca Cola.