Annakarin Nyberg och Clara Lidström
Annakarin Nyberg och Clara Lidström föreläser om digitalt entreprenörskap.

Digitalt entreprenörskap lockar

Att vara digital entreprenör är ämnet idag, 30 november, när bloggaren Clara Lidström och internetforskaren Annakarin Nyberg, båda från Umeå, håller en föreläsning under Stora Lulemässan.

Bloggaren Clara Lidström, känd som UnderbaraClara, och internetforskaren Annakarin Nyberg medverkar under Stora Lulemässan med en föreläsning om digitalt entreprenörskap. Clara Lidström driver en av landets största bloggar och Annakarin Nyberg har skrivit boken Digitalt entreprenörskap.

– Det är en myt att man måste kunna väldigt mycket om teknik för att bli en framgångsrik digital entreprenör. Vår föreläsning visar att många digitala entreprenörer till en början har varit ovana, för att inte säga rätt så okunniga när det kommer till frågor som rör teknik, säger Annakarin Nyberg.

Föreläsningen vänder sig både till de som redan är företagare och till en nyfiken allmänhet som intresserar sig för samhällets digitalisering.

Några av frågeställningarna som tas upp är: Vad betyder det till exempel att vi idag helt eller delvis kan driva företag med basen i sociala medier? Vilka utmaningar står vi inför, vilka möjligheter följer och hur kan vi hantera dem?

– Jag hoppas kunna inspirera våra åhörare till att utforska nätets möjligheter i sitt företagande. Men även att lära sig hantera de utmaningar som följer av att vara en aktiv och framträdande aktör på nätet idag, säger Annakarin Nyberg.

Under Stora Lulemässans öppningsdag, fredag 30 oktober, håller hon en föreläsning i digitalt entreprenörskap tillsammans med internetforskaren Annakarin Nyberg, som har skrivit boken Digitalt entreprenörskap. Föreläsningen har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Nolia, Swedbank samt Lions Cancerforskningsfond vid Umeå universitet och Kvinnor i Lions.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 30 oktober, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

30 oktober, 2015