LANbyCS 2011

Dohi Sweden anordnar hacker-tävling under LAN by CS

Helgen 18 – 20 november är det dags för årets LAN by Computing Science på Umeå universitet. Förutom tuffa spelturneringar är en nyhet för i år de två hacker-tävlingar som anordnas av Dohi Sweden.

På fredag den 18 november inleds den tredje upplagan av
LAN by Computing Science
på Umeå universitet. Arrangemanget som redan hunnit bli en tradition är ett välkommet inslag i höstmörkret då 60-80 studenter gör upp under två dagar i diverse spelturneringar samtidigt som de får inspireras av lokala sponsorer från den digitala kreativa industrin i Umeå.

Arrangörerna bakom LAN:et är eldsjälar från CS-sektionen som läser Datavetenskap och Interaktion och Design. Till deras hjälp har de, de välkända företagen
Dohi Sweden,
Turborilla,
Zordix
och
PC-Akuten, från Umeås kreativa digitala industri, som varit med och stött evenemanget på olika sätt sedan start.

Hacker-tävlingar

Nytt för i år är att Dohi Sweden anordnar två hacker-tävlingar för att verkligen testa deltagarnas kreativitet och programmeringskunskaper.

Den ena tävlingen är en traditionell “kak-letartävling” och går ut på att deltagarna ska hitta gömda tokens för att på så vis samla poäng. Det är tänkt att alla ska kunna delta och plocka några poäng, även om man inte är en programmeringsvirtuos. Den andra tävlingen är däremot något mer anpassad för den inbitne datavetaren och går ut på att man med alla möjliga medel, förutom fysisk kontakt, ska ta sig in i ett datorsystem för att aktivera en tillkopplad saftblandare.

Dohi Sweden kommer på lördag den 19 november klockan 18:00 hålla en presentation om företaget samt introducera kreativa lösningar på hur man kan kontrollera dessa typer av system.