HilleviLindelof.jpg
Hillevi Lindelöf är regionchef för tävlingen Venture Cup Nord med uppgift att hjälpa entreprenörer förverkliga sina affärsidéer. Nu kan hon och de andra i Venture Cup glädja sig åt nytt rekord i antal inlämnade affärsidéer. I bakgrunden Oskar Riby, ekonomiansvarig.

Dohi: ”Vi är bara i startgroparna”

Den som idag går in på Dagens industris webb möts av Emanuel Dohi, som berättar om den utveckling som företagskoncernen Dohi präglas av.

”Vi hjälper organisationer och företag med sin digitala transformation. Det gör vi med allt från webbproduktioner, appar, nya tv-format, fysisk print och olika former av interaktivitet”, säger Emanuel Dohi, vd och grundare av företagskoncernen Dohi, ett digitalt innovationshus med fokus på entreprenörskap och innovationer.

Dohi har funnits i sex år och har snabbt vuxit till cirka 100 heltidsanställda. I år når man 100 Mkr i omsättning. Huvudkontoret finns i Umeå, övriga kontor i Stockholm, Sundsvall och Växjö.

”Vi uppfinner nya digitala produkter och tjänster i Sverige och testar dem här. När man jobbat bort barnsjukdomarna och etablerat affärsmodellen så lanseras de på större marknader i andra länder. Tanzania är ett bra exempel där vi lanserar en Blocket-tjänst. Landet har över 40 miljoner invånare, de flesta har en smartphone och är väldigt digitaliserade, men där finns ännu ingen liknande tjänst”, säger Emanuel Dohi artikeln och filmen som ligger på DI:s webb.

Läs mer här och se filmen på Dagens industri.