Aurore Belfrage
Det handlar om vem som orkar, vem är galen nog, vem har drivet. Det blir jättemycket en fråga om ork och lust, någonting magiskt du ser i ögonen att dom här kommer att fortsätta till dess att det går, säger investeraren Aurore Belfrage om de team som lyckas med startups.

Driv och lust ger lyckade startups

Ett startup är inget utan sitt team. Lust och passion hos teamet är nyckeln till om startup-företaget ska lyckas eller inte, menar Aurore Belfrage, investerare på EQT Ventures.

Infotech Umeå träffar Aurore Belfrage, investerare på EQT Ventures, på konferensen The Next Web i Amsterdam. Dit kommer 15 000 deltagare och 3 500 företag från hela världen, de flesta av dem unga startup-bolag. Ska de lyckas i den ofta hårda konkurrens som råder på en global marknad måste de bygga på ett starkt team, menar Aurore Belfrage som under konferensen är panelledare för ett samtal om tillväxt för unga bolag.

Aurore Belfrage har stor erfarenhet av att värdera nya startups och deras möjlighet att växa. Hon betonar att en av de avgörande faktorerna för ett lyckat startup är människorna i teamet bakom.

– Jag träffar och tittar på 20, 30 bolag om dagen som har hittat en teknologi för att lösa ett problem och räknat ut ungefär hur stor marknaden är, den delen av pitchen är ofta ganska lika. Men man är kanske inte medveten om att det finns tre, fyra i samma stad som gör samma sak, det finns kanske till och med 10 i Berlin, eller ytterligare 20 bolag i London som försöker lösa samma problem.

Galen lust
Vad är det då som avgör om teamet ska lyckas med sitt startup?

– För oss blir det mycket vem som orkar, vem är galen nog, vem har drivet. Det blir jättemycket en fråga om ork och lust, någonting magiskt du ser i ögonen att dom här kommer att fortsätta till dess att det går.

– Det ska vara något smittsamt, karisma, det är väldigt viktigt med förmågan att förmedla vart du ska för investerarna, för dina kunder, för dina anställda.

– När man ser människor som har den förmågan så kommer oftast tekniken att lösa sig, dom kommer att lyckas attrahera duktiga programmerare, säljare och investerare.

Om The Next Web
The Next Web är en av Europas största internet- och teknikkonferenser med över 15 000 deltagare och 3 500 företag från hela världen, huvuddelen unga startup-bolag som siktar på att växa globalt. I år har exempelvis Sydkorea en särskilt stor delegation med sig men det svenska inslaget är också stort, bland annat med avdelningen Swedish Hotspot där 16 startup-bolag från Sverige ställer ut i ett arrangemang av Business Sweden.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 24 maj, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

24 maj, 2017