Martin Sahlin.
Martin Sahlin och utvecklingsteamet på Coldwood i Umeå får fortsatt förtroende av EA Studios att skapa nya spel. Garnfiguren Yarny och spelet Unravel blev en biljett in i den stora spelvärlden för Umeåföretaget.

EA skriver nytt avtal med Coldwood

Electronic Arts, ett av världens största spelföretag, tänker skapa fler spel tillsammans med Umeåföretaget Coldwood.

Electronic Arts, ett av världens största spelföretag, skriver nytt partneravtal med Umeåföretaget Coldwood. Det avslöjar Patrick Söderlund, vice VD för EA Studios, i ett blogginlägg på EA:s webb.

Succén för Coldwoods spel Unravel har varit mycket stor allt sedan de första glimtarna av spelet presenterades sommaren 2015. I början av detta år släpptes spelet och nu kommer fortsättning som ger Coldwood möjlighet till nya stora framgångar i och med att EA Studios fortsätter sitt samarbete med Umeåföretaget.

”På EA älskar vi att arbeta med kreativa och passionerade utvecklingsteam. Därför är jag mycket glad över att vi tecknat ett nytt avtal med Coldwood för deras nästa projekt. Vi kan inte dela med oss av några detaljer idag, men ser fram mot att kunna berätta mer senare”, skriver Patrick Söderlund, EA Studios vice VD i ett blogginlägg.

I sin korta kommentar fortsätter han att hylla Umeåföretaget.

”Vi kan inte vara mer glada över att få fortsätta arbeta med Martin Sahlin och det fantastiska teamet på Coldwood, för att få se deras nästa äventyr bli levande”, skriver Patrick Söderlund.

Här nedan kan du se en tidigare intervju med Martin Sahlin på Coldwood om spelet Unravel.