Sommarjobbare hos Acino.
Inessa Sofronova och Andreas Günzel sommarjobbar hos Acino med utveckla en social app.

En app för spontana möten

En app för att enklare träffa nya människor spontant. Det ska sommarjobbare på Acino ta fram under några sommarveckor.

En app för att få människor att spontant söka sig till varandra och skapa nya gemenskaper. Det är målet för den mobilapplikation som sommarjobbarna hos Acino ska ta fram under fyra sommarveckor.

– Att spontant lyckas träffa på likasinnade människor är något som kan vara svårt i dagens samhälle. Använder man någon av de befintliga tjänsterna för att försöka hitta relevanta aktiviteter i närområdet kan det vara klurigt att sålla ut exakt det man letar efter, säger Karl Lindmark, utvecklare på Acino.

– Det kan handla om något så enkelt som att hitta ett par spelare till en brännbollsmatch, eller en grupp människor att laga mat med. Vi hoppas också att det ska kunna hjälpa personer som precis har flyttat till en ny stad med att hitta nya vänskapskretsar, fortsätter Alexander Lindström, testare på Acino.

Två sommarjobbare som utvecklar appen är Andreas Günzel och Inessa Sofronova.

Hur känns det att sommarjobba med något som är relevant för din utbildning?
– Det känns jättespännande. Det är första gången jag har ett jobb inom min utbildning så jag är jätteglad över den här chansen att få utvecklas ännu mer, säger Andreas Günzel som läser Kandidatprogrammet i Datavetenskap vid Umeå universitet.

– Ja, det känns spännande, säker Inessa Sofronova som läser Masterprogrammet i människa-datorinteraktion och sociala medier vid Umeå universitet.

Vad tror du blir den största utmaningen?
– Att kunna lära mig så mycket som möjligt. Det finns otroligt mycket kompetens här på Acino som jag nu får chans att ta del av. Dessutom får jag vänja mig vid skillnaden mellan att studera vid universitetet och att vara ute i arbetslivet, säger Andreas Günzel.

– Jag tror att planering kan bli den stora utmaningen. Vi får se hur mycket vi kan göra i projektet under fyra veckor, säger Inessa Sofronova.

Kommer du själv att använda appen?
– Absolut. Det borde alla göra, säger Andreas Günzel.

– Ja, det här blir faktiskt en app som jag själv saknar mycket i mitt liv, säger Inessa Sofronova.