Venkat Subrimaniam
Venkat Subramaniam, ansedd som en av världens främsta javaexperter, kommer till Umeå i maj.

En av världens främsta javautvecklare till Umeå

Venkat Subramaniam kommer till Umeå. Han rankas som en av världens ledande javautvecklare, nyligen hyllad som JavaOne Rock Star och har utbildat tusentals programmerare världen över.

Venkat Subramaniam, rankad som en av de bästa javaexperterna och it-proffsutbildarna i världen, verkar ha ett särskilt gott öga till Umeå. Inte minst genom gruppen UmeJug, Umeå Java User Group, har han flera gånger mött och inspirerat utvecklare från Umeå.

För två år sedan
skrev han på Twitter, efter ett frukostmöte med UmeJug och utvecklare från Umeå: “really had a great time meeting with the @umejug and interacting with bright developers. thank you for the opportunity”. 

Kommer till Umeå

I maj kommer har återigen till Umeå, denna gång både för att hålla kurs hos Lexicon och leda en öppen utvecklarträff hos UmeJug.

Söndag 17 maj leder Venkat Subramaniam en så kallad Code Retreat hos UmeJug, Umeå Java User Group. En CodeRetreat är ett kul och intensivt sätt att lära sig testdriven utveckling och objektorienterad design.
Läs mer om träffen hos UmeJug

Testdriven utveckling och Java 8

Kurserna han ger hos Lexikon är i Test Driven Development, TDD, samt Java 8, och Torbjörn Hornliden på utbildningsföretaget Lexicon lovar fullmatade dagar. Ett par enstaka platser finns kvar på kurserna.

– Det blir ett bra tillfälle att kompetensutveckla personal. Kurser med Venkat har högt tempo. Han håller kurs nio timmar per dag när han är här, inklusive en arbetslunch, förklarar Torbjörn Hornliden.

Den 18-20 maj blir det kurs i Test Driven Development. Direkt efter, 21-22 maj, blir det Java 8-kurs för utvecklare som redan kan programmera i Java. Torbjörn Hornliden berättar att intresset redan är mycket stort och att kurserna nästan är fulltecknade. Ytterligare information om kurserna kan fås via
torbjorn.hornliden@lexicon.se
eller telefon 070-56 37 132.

JavaOne Rock Star

För övrigt kan tilläggas att Venkat Subramaniam nyligen röstats in på
JavaOne 2014 Rock Star Awards, som en av de mest populära föreläsarna på JavaOne, konferensen som rankas som den främsta Javakonferensen i världen.

Text och foto: Mikael Hansson