Linus Mähler, Henrik Nordström, Hans Maaherra, lenny Nilsson
Dohi Sweden öppnar kontor i Stockholm. På bilden några av de anställda: Linus Mähler, Henrik Nordström, Hans Maaherra och Lenny Nilsson.

En milstolpe för Dohi Sweden

Det kändes som en milstolpe att stå på stegen och skruva upp firmaskylten på husväggen där på Fleminggatan. Med kontor i Stockholm öppnar sig helt nya affärsmöjligheter, menar Henrik Nordström, Dohi Sweden.

– Det var ett naturligt steg för oss. Vi har alltid haft kunder i Stockholm. Egentligen skulle det ha skett tidigare, kommenterar Henrik Nordström att
Dohi Sweden
i höst öppnat kontor i Stockholm.

Skylten med namnet Dohi Sweden syns tydligt där den sticker ut från väggen. Läget är perfekt med bara drygt fem minuters promenad från T-centralen. Henrik har själv suttit ute i it-täta Kista på tidigare jobb men upptäckte då att Kista ligger en bra bit bort, inte minst för den som kommer från södra delarna av staden.

Dohi Sweden i Stockholm 

Inne på kontoret är det nymålat fräscht. Högt i tak, djupa fönstersmygar. Tre rum med kontorsplatser och arbetsytor för workshops. Till bakgården, så nära att det går att räcka ut mat och dryck från köksfönstret, är det lätt att komma. Här finns rejäl plats för grillkvällar. Och runt hörnet en mängd restauranger, helt nära intill.

Närhet till mediehus

Men viktigast av allt är närheten till mediehusen. För Dohi Sweden som arbetar med lösningar för rörlig bild, avancerad webb, mobila lösningar, second screen och nya tv-upplevelser är det svårt att tänka sig ett bättre läge.

Henrik Nordström har nyligen lämnat globala norska Vizrt och blivit ansvarig för det nya kontor och kundrelationer i Stockholmsområdet. Med en bakgrund från teknisk datavetenskap vid Umeå universitet har han en djup förståelse för programmering och utveckling och kombinerat med sina sälj- och marknadskunskaper känner han sig väl rustad för att föra fram Dohi Swedens tjänster på ett nationellt och internationellt plan.

Nybyggaranda

– Jag trivs med nybyggarandan på Dohi Sweden och tror enormt mycket på personerna som jobbar här och bolagets inriktning, har Henrik sagt i en tidigare intervju på InfoTech Umeå.

En av hans första uppgifter på nya jobbet var att fixa i ordning lokalerna, tillsammans med Dohi Swedens Joel Nordin. Att klättra på stegen ute på gatan för att montera fast skylten var ett stort ögonblick, berättar Henrik. Det blev påtagligt att nu tog Dohi Sweden ett nytt viktigt steg.

– På det här viset kan vi agera snabbare som en förlängd arm till huvudkontoret i Umeå, förklarar Henrik, och understryker att det nu också bli lättare att nå ut internationellt.

– Kontoret ger också kunderna möjlighet att komma bort från sin egen verksamhet för en stund. Här kan vi ha workshop med dem en hel dag utan att påverkas av det dagliga arbetet.

– Vi har här fått en fantastisk bas att bygga på. I medielabbet i Umeå skapar vi koncept och idéer som vi sedan kan pitcha här. Det är en fantastiskt bra combo.

Text och foto: Mikael Hansson