Lotta Edling, chefredaktör på Dagens industri gratulerade Olov Nyman och Christer Granberg från Hi5.

Engagerade medarbetare gav Gasellpris

Att låta medarbetarna driva utvecklingen är ett recept för tillväxt. Det menar Umeå-bolaget Hi5 som under onsdagkvällen utsågs till Årets digitala gasell.

Hi5 hjälper företag att växa säkert online med hjälp av molnlagringsprodukter och säkerhetstjänster. På bara tre år har företaget växt med 315 procent i omsättning och fyrdubblat sitt årliga resultat.

Vad det beror på? En frisk företagskultur med ett spritt ägande och medarbetarnas stora engagemang. Det menar Olov Nyman, styrelseordförande som på onsdagskvällen tog emot priset på Gasellgalan som Dagens industri ordnade på Norrlandsperan. Försäljningschefen Christer Granberg håller med.

– Vi lyssnar på allas idéer. De kan inte bara komma från ledningen, utan från alla medarbetare med sina spetskompetenser, säger han.

– Det är så vi har jobbat från dag ett och det är det arbetssättet vi underhåller, fortsätter Olov Nyman.

Under galan presenterades de företag som visat störst tillväxt i alla de nordliga länen. I sina mätningar kunde Di konstatera att antalet gasellföretag i Norrland är färre än i fjol, men chefredaktören Lena Edling ser positivt på framtiden.

– Det har varit tuffare tider för företagen i norra Sverige på grund av gruvkrisen, men jag upplever att det finns en otrolig mentalitet här, en sjudande känsla. Så jag ser fram emot att komma tillbaka nästa år och rapportera om att det vänt uppåt igen, säger hon.

Priset för Årets digitala gasell delades ut av Jonas Wallentin, chefsanalytiker på Google Sverige som avslutade motiveringen om Hi5 med orden:

”Med tre år av tillväxt i ryggen så är det ingen tvekan om att de vet hur man landar på molnen genom att sikta högt.”

Och det kommer att fortsätta lika positivt, siar styrelseordförande Olov Nyman.

– I det här företaget kommer utvecklingen inte att stanna av, det är ett som är säkert.