Enkel backup online för UmeNets kunder

Nu får UmeNets kunder möjlighet att superenkelt och säkert skydda sina viktiga datorfiler online. Genom ett avtal med Avtre kan man erbjuda alla kunder Lockbee, Avtres egenutvecklade tjänst för automatisk online-backup.

– Vi på UmeNet har alltid satt tillförlitlighet högt oavsett om det gäller bredbandsanslutning eller tjänster som hör till, säger Mats Berggren, vd på UmeNet. Lockbee har en hög grad av säkerhet samtidigt som tjänsten är oerhört enkel att hantera. Det passar oss och våra kunder utmärkt.

Lockbee
är en helt automatisk lösning för backup av data. Tjänsten bygger på 5-3-1-principen som innebär 5 klick för att installera, 3 klick för att välja vad som ska backas upp (till exempel digitalbilder) och 1 klick för att stänga programmet. Därefter övervakas all data och skickas till Lockbees säkra servrar upp till sex gånger per dygn.

– Att få till detta samarbete är en milstolpe för oss, då vi tidigare erbjudit Lockbee enbart via lokala datahandlare runt om i landet. UmeNet har som ambition att ligga i framkant när det kommer till tjänsteutbud och nätkapacitet, så detta samarbete passar oss som handen i handsken, säger Henrik Vinroth,
vd på Avtre.

Foto: Mikael Hansson