Annika Svensson och Magnus Borg
Småföretagare kan spara både tid och pengar med it-avdelning på distans. Annika Svensson, vd på upKeeper Solutions, och Magnus Borg, produktansvarig i Norden för InfoCare, tror på gemensamt samarbete.

Enkelt med it-avdelning på distans

Småföretagare kan spara både tid och pengar med it-avdelning på distans. Det menar norska storbolaget InfoCare och Umeåbaserade upKeeper Solutions som tillsammans erbjuder hantering av datorer på distans.

Umeåbaserade
upKeeper Solutions
har under senaste åren kunnat visa på en stark tillväxt kring sin egenutvecklade plattform för hantering av program, operativsystem och datorer på distans. Genom fjärrhantering av datorerna underlättas it-avdelningarnas arbete väsentligt samtidigt som kostnaderna för it-hanteringen minskar. Ett lyckat koncept, menar vd Annika Svensson, då mer än 100 000 klienter ute hos kommuner, landsting och företag är anslutna till företagets tjänst.

En miljon småföretag

Fram till nu har främst större organisationer anslutit sig till upKeepers system men tillsammans med it-tjänsteleverantören
InfoCare
gör man nu en storsatsning även mot mindre företag. Marknaden är mycket stor, menar man, och pekar på att det enbart i Sverige finns närmare en miljon företag med mindre än 50 anställda. Några mål för samarbetet har man dock ännu inte satt upp, utan avvaktar hur den första lanseringen faller ut.

Spara tid och pengar

– Många ser att det tar mycket tid att själv sköta sin it-miljö. Genom vårt samarbete med InfoCare erbjuder vi nu en bred lösning som vi tror kommer att tilltala många och göra det möjligt för mindre organisationer och företag att spara pengar, säger Annika Svensson, vd på upKeeper.

– Med upKeeper stärker vi vårt erbjudande till våra kunder om en extern it-avdelning. Nu kan våra säljare presentera en serverlösning där upKeeper blir en integrerad del när it-funktionerna ska skötas på distans, förklarar Magnus Borg, produktansvarig i Norden för InfoCare.

UpKeepers system för hantering av datorer på distans kommer att ingå i satsningen
E-Help.se
som InfoCare nyligen lanserat för mindre företag och organisationer. Genom det väl spridda nordiska nät som InfoCare har med 76 serviceorter, 8 verkstäder och 2 200 medarbetare räknar upKeeper med att kunna växa starkt i alla de nordiska länderna. Samarbetet har redan kommit igång i Sverige och kommer framöver att lanseras i övriga Norden.

Text och foto: Mikael Hansson