Andreas Sundgren
Mikroprojekt drivs av bl a Andreas Sundgren, tidigare vd för Toontrack.

Enkelt och överskådligt i nytt projektverktyg

Marknaden för projektverktyg har fått en ny aktör i form av nystartade Umeåbolaget Guppyfied Development som lanserar projektverktyget Mikroprojekt.

– Jag har alltid drivits till enkelhet och överskådlighet på ett närmast besatt sätt, förklarar Andreas Sundgren, VD och grundare bakom Guppyfied Development.

Projektverktyget Mikroprojekt
utgör en motpol till alla funktionstunga projektverktyg med tegelstensmanualer. Mikroprojekt är ett billigt, webbaserat projektverktyg för svenska och engelskspråkiga användare. Onödiga funktioner har skalats bort och allt ska få plats i ett enda projektfönster: Arbetsuppgifter, projektdeltagare, tidslinjer, slutdatum och meddelanden.

Entreprenören bakom Guppyfied Development, är även en av grundarna som byggde upp framgångssagan Toontrack AB. Som VD och marknadschef ledde Andreas Sundgren företaget från ett handelsbolag med en omsättning på 0,5 miljoner SEK till ett aktiebolag med 30 miljoner i omsättning och ett 20-tal anställda. Idag är Umeåföretaget världsledande inom digital trumproduktion.

– De produkter jag varit med och utvecklat tidigare har blivit framgångsrika just tack vare sin enkelhet. Det handlar inte om att fördumma en produkt, utan snarare om att sätta fokus på det produkten faktiskt ska göra, säger Andreas Sundgren.