Patrik Fransson
Vitec leverar stöd för enklare hantering av kreditberäkning vid boendekalkyler. På bilden Patrik Fransson, ansvarig på Vitec.

Enklare beräkna vad bostaden kostar

Vad blir kvar att leva på sedan boendet är betalt? En fråga som blir enklare att få svar på med den boendekalkyl för kredithantering som Vitec i Umeå tagit fram. Ålandsbanken är en bank som valt att använda verktyget.

Ålandsbanken väljer Vitec som leverantör för sin nya boendekalkyl som ger ett förädlat ”kvar att leva på” perspektiv.

– Med den nya boendekalkylen från Vitec kan vi arbeta effektivare i kreditprocessen, och vi kan nu enklare beräkna både boendekostnader och "Kvar att leva på" belopp efter köp av ny bostad. Den berörda handläggaren kan snabbt och enkelt ta del av och engagera sig i arbetet under hela kreditprocessen, säger Roger Norlén, Head of Credit Ålandsbanken Abp, Sweden Branch..

– Vi är mycket glada över att Ålandsbanken valt oss som leverantör för den nya boendekalkylen. Vi har utvecklat och levererat boendekalkyler under många år och upplever nu ett ökande intresse av att vidareutveckla våra produkter så att de ger ytterligare mervärden för såväl bolånekund som kreditgivare, säger Patrik Fransson, Affärsområdeschef för Vitec Finans och Försäkring.