COS och Umenet
Jörgen Olofsson, vd på COS Systems, tillsammans med Mats Berggren, affärsområdeschef och vd UmeNet, gratulerar varandra till en bra tjänst för kunderna.

Enklare beställa tjänster i UmeNets nya portal

Nu blir det enklare att beställa internet, telefon och tv i Umeå Energis öppna stadsnät UmeNet. Tillsammans med Umeåföretaget COS Systems har en ny portal skapats där kunden själv kan välja sina tjänster.

Den nya portalen innebär att Umeå Energis kunder i
öppna stadsnätet UmeNet
får en bättre och snabbare service. Med den nya portalen kan kunden själv välja tjänster och använda dem bara några minuter efter beställningen.

COS är en programvara
för att automatisera och effektivisera hanteringen av beställningar och aktiveringar i öppna stadsnät. UmeNet blir den första kunden att köra den nya molnbaserade versionen av COS, COS Cloud. Så fort man kopplar in sladden i sitt bredbandsuttag, kommer man som ny kund att via en portal kunna välja vilken produkt och vilka tjänster man vill köpa från UmeNet och tjänsteleverantörerna. Genom en knapptryckning upprättas avtalet och systemet ställer in den aktiva utrustningen hela vägen till kunden.

– Med COS kan vi ge våra kunder en bra överblick över tjänster och erbjudanden i vårt stadsnät. Med en knapptryckning i portalen får man på några minuter tillgång till de tjänster man valt, exempelvis internet, telefoni och TV, säger Mats Berggren, affärsområdeschef och vd på UmeNet.

– Att kunna möta UmeNets behov av en framtidssäker programvara för självbetjäning och fler tjänster i ett av Sveriges större stadsnät, som också är ett av Europas snabbaste, är ett bra betyg för COS. Vi är mycket glada över att man har valt oss som leverantör, säger Jörgen Olofsson, vd, COS Systems.