Olof Degerfeldt och Maria Olofsson är nöjda över det samarbete man nu inleder.

Erfarna proffs skuggar startups

Erfarna styrelseledamöter kan ge stor hjälp till startups. Därför inleder StyrelseAkademin Norr och Uminova Innovation ett nytt samarbete.

– Många startups söker förstärkning som kan ta deras affärsidé till nästa nivå och få bolaget att växa. Och vi vet att det finns massor med erfarna och skickliga människor där ute som kan hjälpa våra startups att ta nästa steg, säger Maria Olofsson, verksamhetsledare på inkubatorn Uminova Innovation.

En ibland helt avgörande del av bolagens utveckling är en kompetent styrelse.

– StyrelseAkademien brinner för företagande och styrelsearbete och vill – på alla sätt vi kan – bidra till utvecklingen av näringslivet i den norra delen av vårt land. Att nya företag som startups utvecklas är otroligt viktigt och att samarbeta med Uminova Innovation i dessa frågor är helt självklart, säger Olof Degerfeldt, ordförande för StyrelseAkademin Norr.

Gemensam kraftsamling på Match Up

Rent konkret innebär samarbetet att ett antal av Uminova Innovations startups var inbjudna till Stora Styrelsedagen den 5 februari som arrangeras av StyrelseAkademien Norr. Dessutom kommer man tillsammans hålla i en programpunkt på Uminova Innovations event Match Up den 20 februari med fokus på just styrelser i startups.

– Om du har erfarenheter och kunskaper inom en specifik bransch, kopplingar till entreprenörskap och affärsutveckling, styrelseerfarenhet och genomgått StyrelseAkademiens utbildningar och vill vara delaktig i en spännande startups resa, hoppas vi få träffa dig den 20 februari, säger Olof Degerfeldt.

Match Up den 20 februari är ett heldagsevent på P5 med fokus på skarp matchmaking mellan Uminova Innovations startups och alla som vill hjälpa dem att växa. Dagen är fylld av investerarmöten och möten med potentiella kunder innan dagen avslutas med en afterwork där alla som vill lära känna Umeås startups är välkomna.

Match Up

Match Up arrangeras på P5 i Väven den 20 februari.


Text av: Linus Stark

Fotograf: StyrelseAkademin Norr och Patrick Trädgårdh

Publicerad: 8 februari, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Linus Stark

StyrelseAkademin Norr och Patrick Trädgårdh

8 februari, 2019