Ett bra år för it-utbildningar

Starkare forskning, fler studenter, god samverkan med företag och bättre ekonomi. 2011 har varit ett mycket bra år för institutionen för Informatik vid Umeå universitet konstaterades när personalen avtackades med sedvanligt julbord.

År 2011 har varit ett mycket bra år för Informatik vid Umeå universitet. De tre grundutbildningarna inom beteendevetenskap, systemvetenskap och digital medieproduktion lockade fler studenter än på länge till höstens antagningar. Nya grupper inom systemvetenskap startades också i Skellefteå och Örnsköldsvik som via ett avancerat videokonferenssystem läser tillsammans med studenterna i Umeå. Samtidigt startades nya högre masterutbildningar som IT-Management och Cross Media Interaction Design.

Omtalade

Flera av tidigare studenter har under året också blivit mycket omtalade. Företaget The Core, som fick pris vid Umeågalan som Årets unga företagare, består av tidigare studenter från Digital medieproduktion. Gruppen som gör brutala matlagningsprogram på Youtube med sammanlagt närmare 25 miljoner visningar av filmerna består också till stor del av medieproduktion-studenter.

I samarbete med företag som Bostaden och Umeå Energi visade också studenter från Beteendevetenskapliga och Systemvetenskapliga programmen att de har god förmåga att analysera och utveckla it-miljöer.

Utveckling av miljöerna

En utveckling av studiemiljön och inköp av nya datorer har under året också inneburit att man idag har en mycket toppmodern it- och datormiljö som studenterna har tillgång till.

Lägger man till detta en fortsatt stark forskning och mer intensiv samverkan med företag inom it-branschen, processindustrin samt den offentliga sektorn så var det inte underligt att det var glada miner som syntes vid julbordet.

Nedan ett antal bilder från institutionens firande

 
Informatik julfest
Mikael Söderström tillsammans med Annakarin Nyberg och Eva Svedmark.

Informatik julfest
Nils-Petter Augustsson och Lars Rönnbäck.

Informatik julfest
Kei Hoshi och Stefan Kristola.

Informatik julfest
Rikard Harr och Åke Holmlund.

Informatik julfest
Henrik Wimelius och Erik Lövbom.

Informatik julfest
Per Levén, Johan Sandberg och Viktor Arvidsson.

Informatik julfest
Daniel Nylén och Kalle Jegers.

Informatik julfest
Torbjörn Nordström och Pia-Maria Lillvik Moliis.

Informatik julfest
Lisa Moberg, Viktor Kaptelinin, Göran Landgren och Carl-Johan Orre.

Informatik julfest
Ulf Hedestig, Johan Sjölin och Daniel Skog.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 22 december, 2011Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

22 december, 2011