Uminova Innovation får fortsatt stöd till satsning på innovation i bolag. Bilden från Umeå Tech Arena, maj 2018, i arrangemang av Uminova Innovation.
Uminova Innovation får fortsatt stöd till satsning på innovation i bolag. Bilden från Umeå Tech Arena, maj 2018, i arrangemang av Uminova Innovation.

EU-medel till Uminova Innovation

Uminova Innovation får 15 miljoner, 5 miljoner per år i 3 år, för att skapa ny innovation i bolag i norra Sverige.

När strukturfonderna för Övre Norrland fördelas får elva olika projekt tillsammans dela på nära 129 miljoner kronor i EU-stöd.

Bland projekten som ska stärka forskning, teknisk utveckling och innovation får Uminova Innovation 15 miljoner kronor, fördelat på 3 år, för att driva innovationskraft och förnyelse i nya och befintliga bolag. Syftet är att bidra till ett starkare, framtidsorienterat näringsliv som är inkluderande och attraherar kompetens, investeringar och etableringar till regionen.

– Hela Västerbotten och norra Sverige är vinnare med den här satsningen som gör att vi kan fortsätta bidra till utveckling av regionens bolag, bland annat genom att föra ihop befintligt näringsliv och forskning med startupbolag, säger Annika Wikström, affärsutvecklare på Uminova Innovation.

– Satsningen innebär att vårt arbete med att få fler att satsa på sina affärsidéer kan ge fortsatt resultat. Vi ser också att allt fler, inte minst från akademin och näringslivet, engagerar sig i regionens startupcommunity, säger Nils-Olof Forsgren, vd för Uminova Innovation.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Malin Grönborg

Publicerad: 1 juni, 2018Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Malin Grönborg

1 juni, 2018