Frode Langmoen, till höger, som arbetar med IBM:s kontakter med startups och partners, ingick i den expertpanel som Acceleratorprogrammets deltagare fick möta. Här i samtal med Jonas Sandberg från Accurate Player.
Frode Langmoen, till höger, som arbetar med IBM:s kontakter med startups och partners, ingick i den expertpanel som Acceleratorprogrammets deltagare fick möta. Här i samtal med Jonas Sandberg från Accurate Player.

Expertpanel borrade i affärsidéer

En nyttig genomgång av sina affärsidéer fick startup-företag från Uminova Innovations Acceleratorprogram när de fick möta en expertpanel.

Deltagarna i Acceleratorprogrammet som arbetat intensivt med sina affärsidéer de senaste tre månaderna har nu kommit halvvägs in i programmet. I förra veckan var det dags för business review, ett tillfälle för entreprenörerna att pitcha sina idéer för en panel bestående av erfarna experter och få värdefull återkoppling.

Panelen denna gång bestod av Frode Langmoen, Technology Executive hos IBM, Ulrika Viklund, grundare och vd hos Åres entreprenörscommunity House-B, Stina Lantz, projektledare hos Ignite Sweden och Uminova Innovations vd Nils-Olof Forsgren.

– Det är viktigt för oss att bjuda in experter med olika spetskompetens och starka nätverk som också besitter vilja att utmana och generöst dela med sig av raka råd framåt. På så vis blir en business review ett borrande i det som är kritiskt för varje bolag, snarare än bara ett allmänt tyckande, säger Sara L Olofsdotter, affärsutvecklare.

Prioritera och gör tydligt

Entreprenörerna hade en halvtimme var med panelen. Jonathan Jehander och Martin Krosstedt från Brixtar, som byggt en digital plattform för Lego-älskare, bad särskilt om feedback på sin affärs- och prismodell och det fick de. Panelen gav dem också tipsen att prioritera att bygga sitt community, tydliggöra det största värdet av produkten och titta på möjligheterna inom gamification.

– Vissa saker som de sade har vi redan planerat att göra, men det här är en fin möjlighet för oss att ta del av experternas nätverk. Jag tycker att experterna rent allmänt i Acceleratorprogrammet varit väldigt generösa. Vi har mött Ulrika Viklund tidigare och fått till möten med två av hennes kontakter, säger Martin Krosstedt.

Strid ström av tips

Jonas Sandberg och Henrik Lundgren från bolaget Accurate Player vars produkt möjliggör flexibel och effektiv kvalitetskontroll av video, ljud och undertexter, fick en strid ström av tips på möjliga samarbetspartners, men också en uppmaning att se över paketeringen av den komplexa produkten.

– Vi fick konstruktiv feedback och idéer om positionering, prissättning och att ”skala” affären. Också tips på personer vi skulle kunna ta kontakt med vilket såklart alltid är uppskattat, menar Henrik Lundgren.

Läs mer om Acceleratorprogrammet.