Explizit och Chymeia i samarbete
En grupp deltagare i bland annat utbildning och workshop inför samarbetet: Lars Bugge, Eva Rudholm, Johannes Jind, Karin Edenteg, Pär Dunder och Lars Wedin. Foto: Explizit.

Explizit i avtal om hantering av kemikalier

Explizit från Skellefteå blir svensk distributör för Chymeias programvara Alpha Omega, ett system för automatiserat stöd för skapande av ”Safety Data Sheet”, vilket behövs för hantering och handel med kemiska produkter.

– Avtalet betyder en stor marknadsfördel och en viktig del i vår fortsatta expansion i Sverige, säger Pär Dunder, vd på Explizit Environment AB.

– För Chymeia är detta ett första stort steg i vår internationalisering och den svenska marknaden är mycket intressant, säger Johannes Jind, vd på Chymeia ApS.

Kemikaliehantering är centralt för båda företagen och samarbetet ses därför som en perfekt matchning. Kvalitetsfrågorna är centrala och genom att kombinera Explizits kunskaper om den svenska marknaden och höga kemikaliekompetens med Chymeias mjukvarustöd och lagstiftningsexpertis vill företagen skapa ett komplett stöd för de som tillverkar eller hanterar kemiska produkter.